По следите на убиеца от Тулуза

4303
По следите на убиеца от Тулуза

След трите нападения, които се случиха във Франция през последните 10 дни, следователите се опитват да изградят профил на нападателя. Според свидетелствата на очевидци извършителят при трите инцидента е висок 1,75 метра, набит и облечен в черно. Използва мощен скутер „Ямаха”, тип Т-макс, и стреля с оръжие с калибър 11,43 мм., пише в. „Либерасион”.

Според полицията убиецът е „методичен и решителен” и е действал сам и при трите нападения, които се случиха в рамките на 8 дни. Въпреки че все още не се знаят мотивите на стрелеца, една от насоките, към които полицията се насочва, е версията за човек с „крайнодесни” възгледи.

Саркози обяви най-високото ниво на терористична заплаха

Френският президент обяви най-високото ниво на терористична заплаха за района на френския град Тулуза, предава АФП. Никола Саркози обяв...

Всички училища във Франция запазиха минута мълчание в памет на убитите пред еврейски колеж в град Тулуза, съобщава в. „Паризиен”.

Инцидентът представлява шок за децата, за които училището е синоним на сигурност. Липсата на информация и невръстната възраст на част от убитите подтиква децата към идентификация с жертвите и извиква въпроса дали това може да се случи и на тях.

Три от жертвите на нападателя са деца на 3, 6 и 10 години. Четвъртият е 30-годишен мъж, учител по вероучение в еврейското училище.

Междувременно стана ясно, че трима от войниците в базата в град Монтобан са участвали в нацистки демонстрации. В рамките на разследването един военен беше арестуван на 16 март, но след това беше освободен без отварянето на съдебна процедура.

Един и същ откраднат скутер при трите атаки в Тулуза и Монтобан

Един и същ откраднат скутер е бил използван от извършителя на трите атаки във френските градове Тулуза и Монтобан, които отнеха живота ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com