Полската църква въстана срещу Хелоуин

15107
Полската църква въстана срещу Хелоуин

Три дни преди празника на Вси светии, отбелязван в Полша на 1 ноември, католическата църква в страната остро разкритикува "сатанистките" практики на Хелоуин в послание, публикувано на сайта на Варшавския архидиоцез, предаде БГНЕС.

Традицията на Хелоуин, която идва от САЩ и добива все по-голяма популярност сред младите поляци, "е плод на пропагандата на окултизма и магията", съобщи Полската църква. Тази традиция "води своите корени от езическото обожание на духовете и от келтски бог на смъртта. Антон Ла Вей, основател на съвременния сатанизъм, твърдеше, че нощта на 31 октомври и 1 ноември е най-големият празник на Луцифер, когато се извършват многобройни окултни актове на насилие. Църквата осъжда открито тези практики", се казва още в съобщението.

"Под претекста на забавлението се приканват деца, младежи и възрастни да практикуват окултизма, което противоречи на учението на Църквата и на призванието на християнина", категоричен е Варшавският архидиоцез на страницата си в интернет.

Редактор: Десислава Ушатова

В САЩ ще изхарчат 8 млрд. долара за Хелоуин

Американците планират да похарчат повече от 8 милиарда долара на 31 октомври за Хелоуин. В САЩ интересът към този традиционен за англ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com