Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Печалбите на водещ производител на чипове скочиха седем пъти за година

23 май 2024, 12:10 часа • 1443 прочитания

Американският производител на чипове, графични карти и други полупроводникови елементи, използвани все повече в системите за изкуствен интелект - Nvidia обяви финансовите си резултати, които надминаха прогнозите на анализаторите.

Силно търсене на изкуствен интелект

Подкрепена от силното търсене на нейните продукти в областта на изкуствения интелект, Nvidia съобщи, че печалбата й за периода януари - март 2024 г. е нараснала седем пъти - до 14,88 млрд. долара спрямо същия период на миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Още: Нискотарифна авиокомпания ще управлява полетите с изкуствен интелект

Приходите са се увеличили повече от три пъти, нараствайки до 26,04 млрд. долара, при 7,19 млрд. долара през същото тримесечие на миналата година.

Печалбата на акция на компанията достигна 6,12 долара ако се елиминират еднократните въздействия, която е доста над очакваните от анализаторите 5,6 долара на акция, сочи анкета на FactSet, цитирана от БТА.

След края на официалната търговия акциите на компанията нараснаха с над 3 процента, като възходът се прехвърли и на борсата във Франкфурт, където ръстът на книжата достигна 6.6 на сто. Така книжата на Nvidia достигнаха рекордна стойност, надминавайки за първи път прага от 1000 долара.

Nvidia създаде чипове, съобразени с американските забрани за Китай

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес