Популярността на Монти продължава да расте

3253
Популярността на Монти продължава да расте

Популярността на италианския премиер Марио Монти продължава да нараства през септември с 52% одобрение спрямо 49% през юли и 46% през юни, показва публикувано днес изследване, предаде БГНЕС.

След период на петмесечен спад от февруари до юни, когато одобрението за Монти намаля от 59% на 46%, популярността му отново започна да нараства, достигайки 52% през септември, "много добър резултат в период на икономическа криза", съобщи институтът IPR, който прави редовни месечни анкети по поръчка на левия вестник "Република".

За сметка на това правителството е изгубило 3% от популярността си между юли и септември - от 40% на 37%. "Сякаш италианците имаха две противоположни мнения, но само частично противоречиви. От една страна те възнаграждават "личността Монти", неговия опит и желанието му да спаси Италия, а от друга страна имат негативна оценка за мерките на правителството, повишаването на социалните конфликти и на безработицата", допълва институтът.

Изследването е осъществено на 13 и 14 септември сред 1000 души. Както Монти, така и правителството му получиха най-добрия си резултат през януари с 62% положителни мнения за първия и 55% за изпълнителния орган. Два месеца по-късно Монти беше назначен за премиер на технократнското правителство, което замени Силвио Берлускони в разгара на кризата в еврозоната.

Редактор: Ая Косарова

Меркел и Монти обсъдиха "добрата седмица" за ЕС

Лидерите на Германия и Италия са провели телефонен разговор, по време на който приветствали "добрата седмица за Европа и еврото". Ге...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com