Путин: Химическият арсенал на Сирия беше алтернатива на ядреното оръжие на Израел

18969
Путин: Химическият арсенал на Сирия беше алтернатива на ядреното оръжие на Израел

Руският президент Владимир Путин поиска да припомни, че химическият арсенал на сирийския режим се е появил като алтернатива на израелското ядрено оръжие и допълни, че Израел не се нуждаел от това оръжие, предаде БГНЕС.

"Просто искам да припомня как се появи това химическо оръжие – като алтернатива на ядреното оръжие на Израел", заяви Путин, чиято страна, съюзник на Сирия, изигра ключова роля в плана за унищожаване на химическия арсенал на Дамаск.

"Технологичното превъзходство на Израел е такова, че тази страна не се нуждае от ядрено оръжие", заяви Путин на форум на дискусионния клуб "Валдай", в който влизат бивши ръководители, журналисти и чуждестранни и руски експерти по Русия.

"Въпросът за разпространението на оръжията за масово унищожение остава актуален и дори е още по-актуален", подчерта руският президент и допълни, че "трябва да се положат усилия някои региони и особено Близкият Изток да получат статут на свободни от ядрено оръжие".

Русия засега не разглежда възможността за унищожение на сирийските химически оръжия на своя територия, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от руския военен министър Сергей Шойгу.

Джон Маккейн: Путин е тиранин

Американският сенатор Джон Маккейн изпрати писмо до водещи руски медии, в което обяснява на руснаците, че техният президент Владимир ...

„Не. За това е нужно решение”, отговори той на въпрос относно възможността сирийските оръжия да бъдат неутрализирани на руска територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com