Путин избягва въпросите на руснаците тази година

5787
Путин избягва въпросите на руснаците тази година

Руският президент Владимир Путин, който е изправен пред безпрецедентна вълна от протести от близо една година насам, няма да участва тази година в телевизионна дискусия със съгражданите си, която се превърна в традиция в последните десет година, пише руският в. "Комерсант", предаде БГНЕС.

"Тази година няма да има "пряка линия", потвърдил пред изданието говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като заявил, че ще бъде избран друг формат, който да позволи на държавния глава да говори за своята програма. Според "Комерсант" Кремъл може да избере да организира голяма пресконференция в края на ноември.

Сеансът с въпроси и отговори, предаван пряко по телевизията, беше въведен през 2001 г. по време на първия президентски мандат на Путин. Сесията, която продължи няколко часа, след това се превърна в традиция. Тя не беше прекъсната и между 2008 и 2012 г., когато той беше премиер.

От близо една година Путин е изправен пред безпрецедентно протестно движение, започнало след противоречивите парламентарни избори през декември, спечелени от управляващата партия Единна Русия с цената на многобройни нарушения според опозицията и наблюдателите. Стотици хиляди хора излязоха на улицата, за да протестират срещу изборите и завръщането на Путин в Кремъл. Той изпълни два мандата като президент, след което стана премиер, тъй като Конституцията не му позволяваше да се бори за трети последователен президентски мандат.

Редактор: Десислава Ушатова

"Спортна травма" породи опасения за здравето на Путин

Кремъл опроверга твърденията, че руският президент Владимир Путин страда от проблеми в гърба, заради които са били отложени негови посе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com