"Спортна травма" породи опасения за здравето на Путин

5440
"Спортна травма" породи опасения за здравето на Путин

Кремъл опроверга твърденията, че руският президент Владимир Путин страда от проблеми в гърба, заради които са били отложени негови посещения в чужбина и заради които може да се наложи операция, предаде Ройтерс. Путин, който през май започна шестгодишен президентски мандат, а на 7 октомври навърши 60 години, беше забелязан да накуцва на азиатско-тихоокеански форум във Владивосток през септември, предаде БЛИЦ.

Руският президент отдавна поддържа образ на корав мъж и един продължителен период на отсъствие по здравословни причини не би се отразил добре на репутацията му. Източници от правителството заявиха за Ройтерс през последните дни, че той има проблеми с гърба. Според един от източниците това може да наложи Путин да бъде опериран в близко бъдеще.

Загубата на доверие във Владимир Путин е перманентна

Загубата на доверие в руския президент Владимир Путин е перманентна и ще подхрани нови масови протести в бъдеще, съобщава в свой доклад...

Източниците казаха, че графикът на президента е бил освободен за началото на ноември, включително като е било отложено за декември очакваното скоро посещение в Индия. "Това не отговаря на действителността", заяви президентският говорител Дмитрий Песков. По думите му Путин няма проблеми с гърба и не възнамерява да си взима почивка. "Можете да видите, че той всеки ден има срещи", каза Песков, според когото неотдавнашното накуцване на Путин се е дължало на "спортна травма".

Президентът не замина за планирана среща на високо равнище в Пакистан по-рано този месец и не пристигна на очаквано посещение в Турция. Източник, цитиран от Ройтерс, каза, че се очаква министър-председателят Дмитрий Медведев да пътува за Туркменистан вместо Путин следващата седмица.

"Шефът не е добре", заяви един от източниците, пожелал анонимност. Според друг президентът напоследък носел ортопедичен корсет.

На 9 ноември Путин се очаква в България за подписването на договора за газопровода "Южен поток". По този повод премиерът Бойко Борисов даде обширно интервю за ИТАР-ТАСС и тв канала "Россия 24".

Путин: Русия не приема приетите извън ООН забрани за износ на оръжие

Само решение на Съвета за сигурност на ООН може да наложи забрана за износ на руска военна продукция, заяви президентът на Русия Владим...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com