Путин предложи Медведев за премиер на Русия

6964
Путин предложи Медведев за премиер на Русия
Изпълняващ длъжността председател на правителството на Русия в момента е първият вицепремиер Виктор Зубков

Владимир Путин, който днес положи клетва за трети президентски мандат, предложи Дмитрий Медведев за премиер на Русия, предаде РИА Новости.

Кандидатурата на Медведев е внесена за гласуване в Държавната дума (долната камара на руския парламент).

Путин си върна контрола над ядрения арсенал на Русия

Новият президент на Русия Владимир Путин отново получи куфарчето, контролиращо огромния ядрен арсенал на страната мигове, след като пол...

Руското правителство, което до полунощ беше ръководено от Путин преди встъпването му в длъжност като президент, подаде оставка.

Извънредно заседание на парламента е планирано за утре от 11 ч по Гринуич, на което Медведев трябва да бъде утвърден на премиерския пост. По време на цялото си президентство Дмитрий Медведев остана в сянката на Владимир Путин, който трябваше да напусне Кремъл през 2008 г., защото съгласно Конституцията не можеше да се кандидатира за трети последователен мандат на президентския пост.

През есента двамата държавни ръководители съобщиха, че ще разменят постовете си преди президентските избори през март, спечелени с 64% от гласовете на избирателите от Путин още на първи тур.

Изпълняващ длъжността председател на правителството на Русия в момента е първият вицепремиер Виктор Зубков, съобщи за Интерфакс говорителят на досегашния премиер Дмитрий Песков. Очаква се Зубков да изпълнява задълженията на премиер до стъпването в длъжност на новия министър-председател на Русия.

При настоящата ситуация това ще отнеме по-малко от денонощие.

Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия като се закле над конституцията на страната. Той стана държавен глава за трети път, но за първи път с мандат от шест години.

Путин положи клетва като президент

Владимир Путин положи клетва като президент на Русия за историческия трети мандат на бляскава церемония в Кремъл, предаде БГНЕС. С рък...

Предложеният за премиер Медведев бе президент на Русия през последните четири години.

В същото време ръководителят на „Газпром” Алексей Милер опроверга появилата се в медиите информация, че напуска компанията, за да стане част от новото руско правителство, предаде РИА Новости.

Милер посочи, че не е получавал предложение за работа в новото правителство. Той подчерта, че има договор с „Газпром”.

По-рано в медиите се появи информация, че Алексей Милер може да смени в правителството Игор Сечин на поста на вицепремиер, отговарящ за енергетиката.

 

Путин встъпва в длъжност като президент

Владимир Путин ще встъпи в длъжност днес като президент на Русия след едночасова иногурация, предаде БГНЕС. След като изпълни два чети...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com