Първите преки преговори между Израел и палестинците - на израелска територия в средата на август

6192
Първите преки преговори между Израел и палестинците - на израелска територия в средата на август

Първият кръг на преките преговори между Израел и палестинците ще се проведе в средата на август в Израел, съобщава агенция Ройтерс, като се позова на изявление на израелския министър на правосъдието Ципи Ливни.

По-рано палестинският външен министър Рияд Малики в интервю за радио “Гласът на Русия” заяви, че преговорите ще започнат след приключването на мюсюлманския пост Рамадан и свързаните с него празници, т.е. след 11 август. Той съобщи още, че страните ще се срещнат или на израелска, или на палестинска територия.

Ахмадинеджад: Израел ще бъде изкоренен

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че Израел, враг номер едно на Иран, ще бъде "изкоренен". Той каза това по време на мас...

“Договорихме се с палестинците първите срещи да се провеждат веднъж на територията на Израел, веднъж на палестинска територия. Следващата среща ще се състои във втората половина на август в Израел”, каза Ливни, която оглавява израелската делегация на мирните преговори.

За пръв път от три години мирният диалог между израелтяни и палестинци се възобнови на 29 юни във Вашингтон по инициатива на американския държавен секретар Джон Кери. Списъкът на темите в бъдещите преговори може да включва обсъждане на границите на палестинските територии, статута на Ерусалим, съдбата на палестинските бежанци и еврейските заселнически квартали в окупираните територии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com