Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да придобиеш търсени от работодателите умения в системната администрация?

21 май 2024, 12:45 часа • 1095 прочитания

Съвсем скоро в СофтУни, най-голямата институция за технологично образование в България, стартира Upskill програмата System Administration and Networks. Записването в нея вече е отворено и сега можеш да се възползваш.

Ако работиш в IT сектора, имаш интерес в системната администрация и компютърните мрежи и искаш да надградиш способностите си, за да останеш конкурентен, това е надграждащата програма за теб. Системната администрация и управлението на мрежи са едни от най-търсените и ценени умения на трудовия пазар днес.

В програмата, както и в останалите наскоро обявени от СофтУни Upskill обучения, ще откриеш учебен план без алтернатива и възможност да надградиш знанията и уменията си в IT сектора, като се учиш от преподаватели-практици. А ето и какво получаваш в направление системна администрация и компютърни мрежи.

Какво се изучава в Upskill програмата System Administration and Networks?

System Administration and Networks е надграждаща програма, която включва в себе си 6 специализирани обучения. Тя е фокусирана върху системната администрация и управлението на мрежи и е подходяща както за бъдещи системни администратори, така и за хора с опит в други IT направления, които искат или трябва да разширят обхвата на уменията си.

Тези обучения могат да подготвят всеки, на когото му се налага да управлява Windows и Linux системи и компютърни мрежи. Шестте курса са:

1. Windows System Administration, който стартира съвсем скоро и помага на курсистите да направят първи стъпки в управлението на Windows базирана инфраструктура.

2. Linux System Administration следва и цели да подготви курсистите за работа в Linux среда. Обучаващите се ще работят само в конзолата, така че да свикнат да боравят свободно с нея.

3. Windows System Administration Advanced е следващият курс в програмата, в който курсистите работят с Windows Server 2019 и надграждат със знания и умения за виртуализация и контейнеризация.

4. Linux System Administration Advanced пък осигурява достатъчно ниво на комфорт за работа с Linux и управлението на Linux базирани мрежи. Отново се разглеждат възможностите за виртуализация и контейнеризация при работа с Linux дистрибуции.

5. Computer Networking Fundamentals пък запознава курсистите в програмата с фундаменталните принципи на работа с компютърни мрежи и как функционират.

6. Computer Networking Advanced надгражда уменията в работата с компютърни мрежи и осигурява по-задълбочен поглед върху свързани технологии, протоколи и софтуерно дефинирани мрежи.

Шестте последователни обучения дават знания и умения, необходими за създаване и управление на мрежова инфраструктура, управление на клъстери и автоматизиране на асоциирани задачи. Сега и ти можеш да се развиваш в тази посока.

Какво получаваш в програмата?

System Administration and Networks е програма в новата Upskill категория на СофтУни, където са поместени обучения и подготовка за най-търсените умения в IT сектора. В тях е залегнал дългогодишният опит на водещата образователна институция в разработката на практически обучения в ключови технологични и дигитални направления.

Upskill програмите са разработени с помощта на експерти от индустрията и се водят от преподаватели-практици, които работят това, което преподават, всеки ден. Темите са подбрани така, че курсистите да усвоят най-желаните и конкурентни умения в сферата.

Освен специално разработения учебен план без аналог, Upskill програмите осигуряват менторство и общност, чрез които всеки може да получи индивидуална помощ. Курсистите се учат от изявени в своите сфери имена и стават по-конкурентни с всяка изминала лекция.

Ако се запишеш в програмата, можеш да очакваш минимум 50% практически дейности и прилагане на наученото на практика. Обучаващите се усвояват водещи технологии в сферата и се учат спрямо актуалните тенденции в сектора. А това им помага да се откроят пред други кандидати за работа със сходни умения.

В края на всеки курс от избраната програма те очаква сертификат, ако вземеш практическия си изпит с оценка над Мн. добър 5.00. А всеки желаещ може да получи и държавно признато "Удостоверение за професионално обучение", валидно в целия Европейски съюз. Ако търсиш начин да изградиш изцяло нови конкурентни умения или да развиеш съществуващи такива, не се колебай и се запиши в Upskill програмата System Administration and Networks.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес