Ахмадинеджад: Израел ще бъде изкоренен

7103
Ахмадинеджад: Израел ще бъде изкоренен

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че Израел, враг номер едно на Иран, ще бъде "изкоренен". Той каза това по време на масови демонстрации в цялата страна по повод Деня на Йерусалим, предаде БГНЕС.

"Информирам ви и Бог ми е свидетел, че опустошителна буря ще изгорени основите на ционизма", заяви Ахмадинеджад преди встъпването в длъжност утре на новия президент Хасан Рохани, който беше избран през юни. Израел "няма място в този регион", допълни той пред събралата се тълпа в Техеран по повод Деня на Йерусалим.

Техеран не признава съществуването на Израел и иранските ръководители определят еврейската държава като "незаконен ционистки режим". Иран се изявява и като защитник на правата на палестинците заедно с ливанското шиитско движение Хизбула и Сирия. Отричането на Холокоста и на правото на Израел на съществуване е редовно изразявано от основните ирански ръководители, сред които иранският върховен водач Али Хаменей. По време на двата си мандата Ахмадинеджад непрекъснато повтаряше, че Израел ще бъде елиминиран.

Държавната телевизия показа днес стотици хиляди хора, които демонстрираха в цялата страна по повод Дена Ал-Кудс, скандирайки "Смърт за Израел" и "Смърт за Америка". Протестиращите осъдиха възобновяването на преговорите между Палестинската автономия и Израел тази седмица. В речта си Ахмадинеджад обвини Израел и Запада, че подкрепя конфликтите в региона. "Тяхната мечта е да видят страните от региона, които са решени да унищожат Израел, да се впуснат в гражданска война.

"Кой е доволен от случващото се в Сирия и в Египет", попита той, обвинявайки еврейската държава, че е щастлива от вълненията в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com