Разрешиха на Тимошенко да се среща с опозиционери

2429
Разрешиха на Тимошенко да се среща с опозиционери

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко прекрати лежащия си протест в харковската болница „Укрзализници”, съобщи в петък вечерта пред телевизия Канал 5 нейният адвокат Сергей Власенко. По думите му, прокуратурата в Харковск е разрешила на съпартийците на Тимошенко да я посещават.

По-рано бе съобщено, че ръководството на Качановската изправителна колония не е разрешило на Тимошенко да се срещне в петък с представителите на опозицията Арсений Яценюк, Александър Турчинов и Григорий Немиря.

Американският сенат в защита на Тимошенко

Американският сенат прие резолюция за въвеждането на забрана за издаването на визи на украински чиновници, които имат нещо общо при ...

В знак на протест Тимошенко легна на бетонния под.

Управата на затвора поясни, че според законодателството пациент, който излежава присъда, има право на срещи само с адвокати и медицински лица. Немските лекари от клиниката "Шарите", които следят за здравословното състояние на Тимошенко, са заявили, че многото свиждания и срещи влияят отрицателно на Тимошенко. Властите припомнят, че при престоя си в затворническата болница тя е провела над 180 срещи с представители на Европарламента, дипломати, политици и отделни граждани.

Сергей Власенюк обаче заяви, че немските лекари са съветвали клиентката му да се среща повече с роднини, близки и приятели за подобряване на самочувствието.

Редактор: Яна Баярова

Украйна няма да освободи Тимошенко, въпреки ЕС

Украинското правителство настоя, че няма да се намеси в делото на опозиционния лидер Юлия Тимошенко, въпреки критиката на ЕС към съде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com