Референдум за резултата от преговорите с Палестина, казва Нетаняху

5518
Референдум за резултата от преговорите с Палестина, казва Нетаняху

Мирният диалог между Израел и палестинците, който ще се възобнови с посредничеството на САЩ, ще продължи най-малко девет месеца, а неговите резултати, ако такива бъдат постигнати, ще бъдат подложени на гласуване на референдум. Това заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, предаде БГНЕС.

Рестартирането на преговорния процес, който беше прекъснат преди почти три години, се очаква да започне в началото на следващата седмица. Тогава ще се срещнат палестинската израелска делегации във Вашингтон. В навечерието на разговорите Нетаняху се обърна с открито писмо към своите съграждани, в което за пръв път изложи условията, при които страната му би възобновила диалога за урегулирането на конфликта.

"Смятам, че е важно държавата Израел да започне дипломатически процес с продължителност минимум девет месеца, за да се оценят възможностите за постигане на споразумение с палестинците. През следващите девет месеца ще установим, дали палестинците, също както и ние са заинтересувани от приключването на конфликта", написа Нетаняху.

"Ако достигнем до мирно споразумение, ще го предложа на референдум. Подобно съдбоносно решение не може да бъде взето с превес от няколко гласа в Кнесета. Трябва да дадем на всеки гражданин възможността пряко да повлияе на нашето бъдеще и съдба", пише още Нетаняху.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com