Самарас обеща ниски данъци и депортиране на нелегалните чужденци

3001
Самарас обеща ниски данъци и депортиране на нелегалните чужденци
Кредиторите на Гърция по-рано вече се обявиха против плановете на Самарас

Лидерът на гръцките консерватори каза, че партията му има за цел спечелването на достатъчно гласова на изборите в неделя, които да и дадат възможност да управлява сама със „силен мандат”, въпреки данните от допитванията да показват, че това ще е много трудно.

„Искам да управлявам сам със силен мандат в името на политическата стабилност”, каза лидерът на Нова демокрация Антонис Самарас пред няколкото стотин поддръжници. „Коалиция няма да е в интерес на гръцкия народ, а само (в интерес) на ПАСОК, и това ще осъди гърците на застой”, каза той.

Допитванията показват, че Нова демокрация ще е най-голямата партия след изборите, но с много ограничена подкрепа, което ще накара Самарас да потърси коалиция или нови избори.

ПАСОК също ще претърпи крах, тъй като много от избирателите обръщат гръб на двете големи партии и се ориентират към по-малките, крайни политически сили.

Самарас подчерта, че гласуването за някои от по-малките партии „ще налее вода в мелницата на ПАСОК, намесвайки се в силния мандат на Нова демокрация”.

Лидерът на Нова демокрация и вероятен бъдещ премиер на Гърция обеща ако бъде избран за премиер, да организира масово депортиране на незаконно пребиваващите в страната чужденци.

„Охраната на границите, създаване на центрове за задържане на незаконните имигранти до връщането им в родината, обща европейска политика за нелегалните имигранти, масово депортиране на незаконните имигранти”, изброи Самарас програмните предложения на своята партия на митинг в Атина.

Самарас обеща още, че ако бъде избран за премиер, ще намали данъците, въпреки изискванията на кредиторите ЕС и МВФ.

Самарас обещава да спре "невъоръжената инвазия" на нелегални имигранти в Гърция

Гръцкият консервативен лидер Антонис Самарас, сочен за евентуален сигурен победител на изборите на 6 май, обеща да прочисти градовете о...

„За нас икономическото развитие означава преди всичко конкурентоспособност, а конкурентоспособност означава намаляване на данъците, макар и постепенно”, каза Самарас на предизборен митинг в Атина в навечерието на парламентарните избори на 6 май.

Но той не посочи кога планира да намали данъците.

Кредиторите на Гърция по-рано вече се обявиха против подобно предложението. През 2011 г. страната успя да намали дефицита едва с 1.2% до 9.1% от БВП.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com