САЩ подкрепят отпускането на нов заем за Гърция

3924
САЩ подкрепят отпускането на нов заем за Гърция

САЩ обявиха, че подкрепят идеята за отпускането на нов заем от Международния валутен фонд за Гърция, като приветстваха споразумението, постигнато от гръцките политици и ЕС за новите икономически реформи в страната, предаде АФП.

„Приветстваме програмата с икономически реформи, която беше договорена между гръцкия премиер и партиите от коалицията, както и публичната подкрепа на големите европейски икономики”, заяви финансовият министър на САЩ, Тимъти Гайтнър.

МВФ: Дългът на Гърция няма да спадне до очакваното ниво

Международният валутен фонд прогнозира, че през 2020 г. гръцкият дълг ще надхвърли нивото, до което страната се надява да го сведе, с...

„Това единство е много твърдо, а реформите са тежки и заслужават подкрепа от международната общност и МВФ. САЩ насърчават МВФ да подкрепи това споразумение”, добави Гайтнър.

Изявлението идва малко преди срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел, по време на която се очаква да бъде одобрена втората международна финансова помощ за Гърция, благодарение на която страната ще избегне фалит.

В същото време френският финансов министър, Франсоа Бароан, заяви днес, че европейските министри вече имат всичко, което им е необходимо, за да одобрят втори спасителен паричен план за Гърция, предава АФП.

„Ние вече имаме всички елементи за споразумение”, заяви Бароан преди срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел, където трябва да бъде одобрен спасителен пакет на стойност 130 млрд. евро.

Днес всички сме гърци

Днес всички европейци "стават гърци". Демонстрации в подкрепа на Гърция ще има в цяла Европа. Призив за участие в проявите се разпрост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com