Си Цзинпин получи цялата власт в Китай

3718
Си Цзинпин получи цялата власт в Китай

Делегатите на Всекитайското събрание на народните представители избраха Си Цзинпин за председател (президент) на Китайската народна република и председател на Централния военен съвет.

Официално до момента Си заемаше поста вицепрезидент на страната. 59-годишният Си пое лидерството на най-многолюдната страна в света от Ху Цзинтао, заемал четири ръководни поста, като по този начин Ху държеше в ръцете си партийното, държавното и военното ръководство.

На пленума на Китайската компартия през ноември 2012 г. Си Цзинпин бе избран за генерален секретар и председател на Висшия военен съвет, а сега получи и другите две ключови власти. Си е представител на т.нар. "пето поколение" китайски ръководители, на които им предстои да управляват Китай през следващите 10 г.

По неговите собствени думи, най-належащите проблеми за разрешаване в Китай са корупцията, формализма и бюрокрацията в партията. "За да се справим с тези проблеми, трябва преди всичко да имаме достойно поведение", отбелязва в чисто конфуциански стил китайският лидер.

Си Цзинпин, чието семейство е било репресирано по времето когато е бил младеж, изповядва налагането на строга дисциплина и поддържане на по-тесни връзки с народа.

 

Китайското железопътно министерство ще бъде премахнато

Китайското министерство на железниците ще престане да съществува. Ведомството ще бъде закрито, административните му функции ще бъдат пр...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com