Сирийската опозиция критикува декларацията на ООН

4336
Сирийската опозиция критикува декларацията на ООН

Сирийският национален съвет (СНС), основна опозиционна сила в Сирия, днес отправи критики срещу декларацията на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на насилието, като подчерта, че вместо това документът дава допълнително време на режима, за да продължи кървавите репресии, предаде БГНЕС.

"Такъв род декларации, приемани в момент, когато убийствата продължават, дават възможност (на президента Башар Асад - бел.АФП) да продължи унищожителната си политика, за да смаже революцията на сирийския народ", подчерта Самир Нашар, член на Изпълнителното бюро на СНС.

"Ние очаквахме Съветът за сигурност да заговори на един глас, не с декларация, а с твърда и критична резолюция срещу режима, която да е насочена към прекратяване на неспиращите убийства, извършвани от силите на Башал Асад, и кланетата срещу сирийския народ", заяви Нашар пред АФП.

Няма лесни изходи от сирийския конфликт

Сирия е достигнала до злокобно и яростно патово положение. Със своята превъзхождаща огнева мощ и желание да убива президентът Башар Ас...

"Време е СС на ООН да използва своята сила и власт, за да се прекратят насилията в Сирия, които според една неправителствена организация са взели най-малко 9000 жертви", посочи той по телефона от Истанбул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com