Сирийската опозиция поиска и място в ООН

3667
Сирийската опозиция поиска и място в ООН

Лидерът на Коалицията на сирийската опозиция Ахмад Моаз Ал-Хатиб поиска мястото на Сирия в ООН, след като получи това в Арабската лига, предаде БГНЕС.

При откриването на 24-та среща на върха на Арабската лига в Доха Хатиб призова "братските и приятелски страни да помогнат на коалицията да заеме мястото на Сирия в ООН и в международните организации", за да замени режима на Башар ал-Асад, който става все по-изолиран на международната сцена.

Той призова страните да предоставят на сирийския народ подкрепата си във всякакви форми, като подчерта най-вече "абсолютното право на самоотбрана", имайки предвид искането на бунтовниците да получат оръжие. Хатиб призова още за "замразяване на средствата, които режимът отмъкна от сирийския народ, и за мобилизиране за възстановяването на Сирия".

Към Вашингтон Хатиб отправи призив да защити северната част на Сирия, преминала в ръцете на опозиционните сили, с ракетни комплекси "Пейтриът".

Коалицията на сирийската опозиция, призната за легитимен представител на сирийския народ от десетина страни и международни организации, зае днес мястото на Сирия на срещата на върха в Доха. Мястото на Сирия беше вакантно след изключването през ноември 2011 г. на режима на президента Асад.

 

ЦРУ дава разузнавателна информация на сирийските бунтовници

От ЦРУ са предоставили информация на определени представители на сирийските бунтовници, опитвайки се да ги направи по-ефикасни срещу пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com