Сирийските бунтовници недоволни - САЩ били "стиснати"

6226
Сирийските бунтовници недоволни - САЩ били "стиснати"

Една от основните организации на сирийската опозиция - Сирийският национален съвет (СНС) - подложи на критика САЩ, които не искат да помагат с пари в борбата против режима на Башар Асад, предаде КРОСС.

Както пише „Hurriyet", представителят на СНС Халед Ходжа се оплакал, че въстаниците не получават „нито цент" от американците, които преди им обещавали подкрепа.

Асад се съгласи на празнично примирие

Режимът на сирийския президент Башар Асад се съгласи да сложи край на огъня по време на мюсюлманския празник Ейд ал Адха, съобщи прат...

Според него въстаниците получават заплати само благодарение на финансовата помощ от Катар, Обединените Арабски Емирства и Либия.

Съгласно сведения на АФП всеки боец от отрядите, подчинени на единното командване, средно получава по 150 долара месечно.

Преди дни бойците от сирийската въоръжена опозиция в Алепо получиха първата си заплата. „Бунтовническите военни съвети ще отпускат месечна работна заплата на мъжете, особено за тези, които са на предните линии”, поясни полковник Абду Салям Хумайди, който отговаря за финансите на военния съвет на опозицията.

Редактор: Десислава Ушатова

Иран се предлага за посредник в сирийската криза

"Национален диалог" с участието на всички страни в сирийската криза може би ще стартира "скоро" в Техеран или в друга държава от райо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com