Служител от Държавния департамент на САЩ давал визи на наркотрафиканти

8342
Служител от Държавния департамент на САЩ давал визи на наркотрафиканти

Държавният департамент на САЩ разследва обвиненията срещу служител на консулската служба в Джорджтаун, Гаяна, който осигурявал визи на мераклиите срещу секс услуги и пари под масата, съобщи "Дейли Колър", предаде БГНЕС. Вероятно става дума за мащабна незаконна операция за трафик на хора, допълва изданието.

Обвиненият в нарушаване на нормите служител е отстранен от поста си до приключването на разследването. Според местните медии американският дипломат осигурявал срещу сериозни суми и визи на наркобарони. Според "Гаяна обзървър нюз" американецът взимал по 15 000 долара, за да постави печат в документите на наркобосовете.

Скандалът избухна, след като в пресата в Гаяна се появиха множество оплаквания от туристи и бизнесмени, чиито визи били умишлено бавени от служителя. Той искал от кандидатите за заветния документ или пари, или секс услуги. Според "Дейли Колър" името на дипломата е Еди Зоар Родригес Дуран. Той е отстранен от поста си през юни, а мандатът му е изтичал през септември 2013 г., съобщават журналистите от Гаяна Марк Беншоп и Джулия Джонсън. Не става ясно дали Дуран е уволнен или е пратен в принудителен отпуск, но според профила му в социалните мрежи от 23 юни, той си търси работа във Фолс Чърч.

Разследването срещу дипломата започнало през февруари.

На всяка секунда в Париж се наема велосипед

Всяка секунда във френската столица се наема поне по един велосипед, а парижани и туристи въртят педалите средно 19 минути и изминават ...

Според информация на АФП в някои от случаите корумпираният дипломат взимал по 40 000 долара за виза. Той използвал за офис популярния в Джорджтаун ресторант "Хибискус", известен като сборище на наркотрафиканти. Дуран често пътувал до съседен Суринам, който е нещо като транзитен пункт за китайските емигранти, опитващи се да се доберат до САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com