Сноудън отново поиска политическо убежище в Русия

5083
Сноудън отново поиска политическо убежище в Русия

Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън заяви на среща с правозащитници на летище "Шереметиево", че е решил да поиска политическо убежище в Русия, съобщи пред РИА "Новости" една от участничките в срещата, предаде БГНЕС.

"Той (Сноудън) заяви, че ще поиска убежище в Русия", каза събеседничката на агенцията. Снимките и видеото по време на срещата със Сноудън бяха забранени, но британският вестник "Гардиън" публикува първата снимка от пресконференцията. Освен Сноудън на снимката фигурира представителката на "Уикилийкс" Сара Харисън.

Водещи руски правозащитници и адвокати присъстваха на срещата със Сноудън, който се намира в транзитната зона на летището от близо три седмици. Сред пристигналите за срещата бяха известният адвокат Генри Резник, Таня Локшина от Хюман Райтс Уоч и Сергей Никитин, ръководител на московския клон на "Амнести Интернешънъл".

"Не знам какво ще се случи. Мисля, че всичко ще е наред с него", заяви Вячеслав Никонов, депутат от управляващата партия, който също бил поканен на срещата. Огромна тълпа от репортери очакваше активистите при пристигането им на летището пред озадачените погледи на пътниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com