Строителството в два квартала в Истанбул е масово опасно за живота

19757
Строителството в два квартала в Истанбул е масово опасно за живота

Скандал след скандал тресат строителството в най-големия град в Турция Истанбул. След разкритията за некачествено строителство и опасни за живеене сгради в луксозния район около булевард „Багдад” (в азиатската част на Истанбул), нов и още по-голям скандал се разраства и в също така луксозния квартал „Нишанташъ” (в европейската част на града, наблизо е и сградата на българското Генерално консулство), предаде Агенция "Фокус".

При извършеното изследване на над 100 сгради в този квартал не е установена нито една, която да отговаря на изискванията за градско строителство. Като се вземе предвид, че 80% сградите в този квартал са строени преди 1974 година, ситуацията става още по-ужасяваща. В изследваните проби от бетона на сградите са открити редица странични материали, които от всяка гледна точка нямат нищо общо - от дървени парчета и тухли до копчета и моливи.

Турската полиция тръгна на операции срещу протестиращите

Турската полиция извърши операции на близо 100 адреса в Истанбул и задържа поне 30 души, съобщи вестник "Хюриет". В ранните часове на ...

Преди това в луксозния квартал около булевард „Багдад” от изследваните общо 30 000 сгради, 25 000 са се оказали с некачествено строителство, а това означава, че повече от 80% от тези сгради са опасни за живеене.

Само през последните 6 месеца в Истанбул по искане на техните обитатели са изследвани и установени като опасни за живеене един милион и 800 хиляди сгради. Специалистите считат, че от тях поне 600 хиляди сгради трябва спешно да се разрушат и на тяхно място да се изградят нови, посочи още вестник „Милиет”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com