Ватикана предлага прошка в интернет

4881
Ватикана предлага прошка в интернет

В последния си опит да се справи в модерния свят Ватикана събра една от най-старите традиции в света и социалните медии, предлагайки "индулгенции" на последователите на туитове на папа Франциск, предаде в. Гардиън, предаде Стандарт нюз.

Индулгенциите, предлагани от църквата, съкращават времето, което католиците вярват, че ще трябва да прекарат в чистилището, след като са признали греховете си.

Ватикана има финансов излишък, но приходите ѝ спадат

Най-малката държава в света Ватикана е заличила бюджетния си дефицит от 2011 година - 14,9 млн. евро и е регистрирала излишък от 2,2 ...

Тази практика придобива лошо име през Средновековието, защото недобросъвестни духовници ги продават за големи суми пари. Но сега индулгенции се прилагат за 21 век.

Високопоставен представител на Ватикана предупреди католиците, сърфиращи в интернет, че индулгенциите все пак изискват доза старомодна вяра, и това не е директен път към рая, отдалечен на няколко клика на мишката.

"Не може да се получи индулгенции сякаш си взимате кафе от автомат", архиепископ Клаудио Мария Чели, председател на Папския съвет за социални комуникации, заяви пред италианския ежедневник Corriere Della Sera.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com