Тайни преговори между Израел и Йордания за химически оръжия

5961
Тайни преговори между Израел и Йордания за химически оръжия

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се е срещнал тайно с краля на Йордания Абдулла ІІ в Аман, за да обсъдят рисковете компоненти от сирийския химически арсенал да попаднат в ръцете на радикални ислямисти, предаде bTV. При евентуално подобно развитие Тел Авив има готовност да се намеси в Сирия, ако оръжия попаднат в ръцете на "Хизбулла".

Две израелски радиостанции са потвърдили информацията на издавания в Лондон арабски вестник „Ал Кудс ал Араби” за тайни разговори, които са се провели вчера в йорданската столица. Официално правителството в Тел Авив е отказало да коментира публикациите.

В Сирия е използвано химическо оръжия, казват от опозицията

Сирийските военни са използвали срещу въоръжените сили на опозицията психотропното бойно отровно вещество хинуклидил-3-бензилат, нари...

„Ройтерс“ припомня, че Израел вече е отправил предупреждение, че има готовност да се намеси в конфликта в Сирия, ако компоненти от сирийския химически арсенал попаднат в ръцете на радикални групировки, като ливанската „Хизбулла”.

Международните наблюдатели припомнят, че Израел и Йордания подписаха мирно споразумение през 1994 г. и срещите на държавни ръководители на двете страни не са редки, но повечето пъти се обявяват предварително.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com