Турция и Гърция се оплакаха от американски "бръмбари"

9898
Турция и Гърция се оплакаха от американски "бръмбари"

Още държави изразиха недоволство относно следенето на лични данни от страна на САЩ. След Франция, Турция и Гърция се оплакаха, че са били шпионирани, предаде Стандарт нюз.

Вестник „Катимерини" съобщава, че гръцкото посолство във Вашингтон и гръцката дипломатическа мисия към ООН са били наблюдавани от американците. Изданието се позовава на изтеклите документи на Агенцията за национална сигурност на САЩ, които разкри Едуард Сноудън.

Кюрдите не се отказват да искат повече права в Турция

Турската полиция за борба с масовите безредици използва сълзотворен газ и водни оръдия в неделя, за да разпръсне хиляди протестиращи ...

В Турция също се оплакаха, че ги има в документите на Сноудън. Там пише, че САЩ са подслушвали безразборно своите съюзници, сред тях попада и държава като Турция. Става дума за много страни в Близкия и Далечния изток, в Европа и в Северна Америка. Сред тези страни в Европа изпъкват имената на Франция, Италия и Гърция; в Азия – Япония, Южна Кория и Индия; в Северна Америка – Мексико.Това съобщава телевизионният канал NTV. Американците са използвали кодови имена за обозначаване на операциите срещу Италия, Франция, Гърция и много други държави.

„Друга страна в списъка, чийто посолства са били тотално подслушвани, е Турция и това веднага се набива на очи. Прави впечатление, че списъкът на подслушваните страни, данните за който обаче се отнасят към септември 2010 година, не фигурират Великобритания, Германия и други западноевропейски страни", съобщава NTV.

Следените посолства и мисии от американската служба са 38. Сред тях е и представителството на ЕС във Вашингтон и Ню Йорк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com