Ученици в Ню Йорк пишат за домашно предсмъртни писма

21200
Ученици в Ню Йорк пишат за домашно предсмъртни писма

Преподавателка по литература в частно училище в Ню Йорк даде за задача на учениците си да напишат предсмъртни писма, предаде БГНЕС.

"Представете си, че сте решили да се самоубиете. Самоубийците обикновено оставят предсмъртни писма. За домашно всеки от вас трябва да напише такова", казала учителката Джесика Барик на удивените ученици.

Всяко писмо трябвало да бъде написано от името на героинята на романа "Тайния живот на пчелите" от писателката Мей Боутрайт, публикуван през 2002 г. Боутрайт приключва живота си именно със самоубийство.

Писателката, по чиято книга през 2008 г. излезе филм с Дакота Фанинг и Куин Латифа, очевидно е любима на учителката. Това обстоятелство обаче може да й коства работата, тъй като родителите на нейните ученици са силно разгневени.

"Плащаме по 40 хил. долара годишно, за да могат децата ни да учат в престижно училище, а някаква шантава учителка ги кара да пишат предсмъртни писма. Истинско безобразие!", казва бащата на един от учениците.

Училищният директор Роналд Стюарт обаче изтъква, че до момента при него не е постъпила нито една писмена жалба от родител. "Ако получим такава, веднага ще я разгледаме. Колкото до г-жа Барик, тя е добър преподавател, ерудиран и съвестен".

Случаят не е прецедент. През декември м.г. учител във Франция също поиска от учениците си да си да напишат предсмъртни писма, представяйки си, че са решили да се самоубият, заради което бе уволнен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com