В Гърция конфискуват влогове и имущество за задължения

4355
В Гърция конфискуват влогове и имущество за задължения

Гръцкото министерство на финансите започва да събира задължения към държавата с конфискация на влогове и недвижимо имущество в чужбина. Целта е и големите длъжници, изнесли капиталите си в чужбина, да платят данъците си, предаде КРОСС. 

Министърът на финансите проф. Заняс издаде нареждане за щателни кръстосани проверки на данни, за да могат задълженията към държавата да бъдат събрани чрез конфискации, предаде БНР.

Отчаяна Гърция търси спасение от Аполон и древността

Ако времето можеше да се върне назад и съвременните гърци можеха да се обърнат за съвет към Аполон във връзка с икономическата криза, к...

На мушката на министерството се намират бизнесмени, които са обявили несъстоятелност, гърците, които притежават недвижимо имущество в чужбина, както и банкови преводи за последните две години за физически и юридически лица, които са изпратили над 100 000 евро в чужбина.

Освен това, хората, които подават декларация за преместване на данъчния си адрес в някоя от 47-те страни, с които Гърция няма сключени споразумения по данъчните въпроси, задължително остават с данъчен адрес в Гърция, което означава, че ще бъдат облагани с данъци - за международно придобитите си приходи - в Гърция.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com