Великобритания иска ГМО-храни в ЕС

25227
Великобритания иска ГМО-храни в ЕС

Великобритания ще призове Европейския съюз да намали рестрикциите за лицензиране на генномодифицираните култури за консумация от хора на фона на увеличаващите се научни доказателства, че те са безопасни. Също така проучванията сочат, че генномодифицираните култури се ползват с подкрепата на фермерите.

Министърът на екологията Оуен Патерсън се очаква в реч през седмицата да изложи новия правителствен подход към генномодифицираните храни, за да не се позволи на Великобритания да изостане от развитието на селскостопанската наука, пише „Индипендънт”.

В САЩ заведоха иск срещу Монсанто заради ГМО пшеница

След като агрохимичният гигант „Монсанто” официално обяви, че се отказва от европейските пазари, в САЩ компанията се сблъск...

61% от британските фермери посочват, че биха желали да отглеждат генномодифицирани култури, след като лошите метеорологични условия през последния 12-месечен цикъл се очаква значително да намалят тазгодишната реколта.

Европейският парламент не разполага с инструмент, с който да задължи отделни държави-членки да не продават ГМО, но може да конкретизира общи правила, които да зададат рамката в цялата общност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com