Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тъкър Карлсън вече е в руския ТВ ефир - излъчват предаването му с дублаж*

21 май 2024, 16:12 часа • 4315 прочитания

Противоречивият американски журналист и поддръжник на бившия президент Доналд Тръмп - Тъкър Карлсън - влиза редовно в руския телевизионен ефир.

Не е оригинално съдържание за руснаците

Над три месеца след като безкритично даде трибуна за изява на диктатора Владимир Путин, Карлсън ще се появи по каналите на държавната ТВ- и радиопредавателна компания ВГТРК - "Россия 1", "Россия 24" и др. По "Россия 24" вече се излъчва програмата TUCKER. В първия епизод Карлсън обсъжда с експерт кърлежите и Лаймската болест.

Още: С Дугин на сцената: Тъкър Карлсън изписа веждите на Путин в истински медиен компот

Програмата е пусната с рускоезичен дублаж на американските предавания на Карлсън - т.е. това не е оригинално съдържание за руските зрители.

Предаването TUCKER е съвместен проект на ВГТРК и YouTube канала Tucker Carlson Network.

* От екипа на Карлсън обаче отрекоха, че той ще прави съвместна продукция в Русия и за Русия. Излиза, че руските пропагандни канали просто са решили сами да правят дублаж, предава беларуската опозиционна медия NEXTA.

Снимка: Getty Images

Още: Интервюто с Путин: защо е пропаганда, а не журналистика

Интервюто с Путин

През февруари 2023 г. Тъкър Карлсън интервюира диктатора Владимир Путин, като така представи на американската аудитория лъжите на руския лидер за войната в Украйна, без да ги подлага на съмнение.

Още: Интервюто на Путин с Тъкър Карлсън вече се изучава в руските училища (СНИМКИ)

По-късно, в друго интервю, той осмя думите на Путин за "денацификацията" на Украйна: "Това е едно от най-глупавите неща, които някога съм чувал".

Карлсън беше уволнен от Fox, която е считана за най-значимото информационно оръжие на републиканците в САЩ, след скандал с клевети - заради президентските избори в САЩ и защото е повлиял на общественото мнение в полза на Доналд Тръмп, като е изкривил истината за гласуването: Fox News уволни едно от най-популярните си лица и стожер на Тръмп.

Още: Фрапантните гафове на Путин в интервюто с Тъкър Карлсън, с които загуби публиката в САЩ

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес