X
 
 

Великобритания разрешава на Huawei да е част от 5G мрежата в страната

1080 0
Великобритания разрешава на Huawei да е част от 5G мрежата в страната
Снимка: Getty Images/Guliver
Британският премиер Тереза Мей е дала разрешение на китайската компания Huawei да помогне в изграждането на 5G мрежа в страната, въпреки предупрежденията на САЩ за възможни проблеми със сигурността, съобщава The Daily Telegrpah, цитиран от БГНЕС.

Британският национален съвет по сигурността, който е председателстван от Мей, се съгласи да позволи ограничен достъп на китайския гигант, като му възложи строежа на "несъществена инфраструктура" като антени, пише в статията. Решението е взето въпреки притесненията на вътрешния министър Саджид Джавид, външния министър Джереми Хънт, министъра на отбраната Гавин Уилямсън, министъра на международната търговия Лиъм Фокс и министърът на международното развитие Пени Пордаунт.

В делото за екстрадицията на директора на Huawei вече е намесен на правно ниво и Тръмп

Адвокатът на изпълнителния директор на Huawei Мън Уанджоу обвини Канада, че е позволила на САЩ да "преследват" екстрадирането ѝ, въпрек...

От "Даунинг стрийт" отказаха да коментират статията.

САЩ забраниха 5G технологията на Huawei на територията си и призоваха своите съюзници от разузнавателния съюз Пето очи (Австралия, Великобритания, Канада и Нова Зеландия) да последват примера им.

Миналият месец Великобритания отбеляза „сериозни технологични проблеми” в инженерния процес на Huawei, които поставят „нови рискове” за националните телекомуникации.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално