Хърватите показаха 7 смъртоносни удара на "самурая" Нишимура (ВИДЕО)

11457
Хърватите показаха 7 смъртоносни удара на "самурая" Нишимура (ВИДЕО)

Хърватските медии преброиха точно 7 смъртоносни удара, които "самураят" Юичи Нишимура нанесе върху отбора в мача срещу Бразилия. Както е известно, Селесао спечели с 3:1 срещу селекцията на Нико Ковач в мача, с който беше открито световното първенство в Страната на кафето. Попадението на Неймар, с което домакините поведоха с 2:1, обаче беше от престъпна дузпа, която Нишимура отсъди. 11-метровият наказателен удар предизвика вълна от недоволство не само сред хърватите, но и в целия футболен свят.

Медиите в бившата югорепублика обаче не си губиха времето и бързо преброиха точно 7 смъртоносни удара, които японският рефер нанесе срещу отбора им в сблъсъка с домакина Бразилия. Към 4 от тях те прикачиха и видеодоказателства.

Футболният свят осъди дузпата за Бразилия

Футболният свят осъди подарената дузпа на Бразилия в мача с Хърватия от група "А" на световното първенство. Селесао спечели с 3:1 сблъс...

1. В 27-ата минута Нишимура отказва да вдигне червен картон на бразилската суперзвезда Неймар, който удря с лакът в лицето Лука Модрич. Само 120 секунди по-късно точно той изравнява резултата.

2. В 70-ата минута идва нова катастрофална грешка на японския съдия. Тогава Фред пада артистично пред Ловрен в наказателното поле и Нишимура отсъжда дузпа, а Неймар прави резултата 2:1 в полза на домакините.

3. В 84-ата минута Нишимура не зачита гол на Пришич. При висока спорна топка във въздуха скачат Олич и Жулио Сезар. Контакт между двамата няма, бразилецът промушва топката, тя обаче попада у Олич, който я подава на Перишич и той я праща в мрежата. Пред ВВС бившият английски национал Крис Уодър коментира ситуацията така: "Не мисля, че имаше нещо каквото и да било спорно в тази ситуация. Жулио Сезар промуши топката, Олич я подаде и това беше. За мен това е още една отсъдена наобратно ситуация след дузпата". Според някои специалисти, голът е отменен заради игра с ръка на Олич. Това обаче е още по-скандално, тъй като такова нещо изобщо няма.

Сколари защити престъпната дузпа за Бразилия

Бразилският селекционер Луис Фелипе Сколари защити престъпната дузпа, която японският съдия Нишимура даде за домакините в мача на откри...

4. В последните минути на мача, когато Хърватия натиска в опит да изравни резултата, Ракитич е фаулиран в центъра на терена. Съдията обаче подминава ситуацията и веднага след нея пада третото попадение във вратата на хърватите, отбелязано от Оскар.

5. Друга грешно преценена от съдията ситуация е съприкосновение между Дани Алвеш и Ивица Олич, което е съвсем очевидно. След него хърватинът е саборен, но японецът остава безмълвен.

6. "По време на мача съдията Юичи Нишимура изглеждаше като паднал от Марс, написаха хърватски медии. - Човекът за добро или лошо познава някои от футболните правила. Или поне се правеше, че ги знае по време на мача с Бразилия. Да речем, че авантажите за японеца бяха сред тези правила, за които той дори не е чувал".

Ковач след съдийската гавра: По-добре да се откажем, няма нужда да играем футбол повече!

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач очаквано изригна срещу съдийството в мача на откриването срещу Бразилия. Домакините хвърлиха 11 мл...

7. Всички спорни ситуации в мача са отсъждани в полза на бразилския отбор. Доказателство за пристрастността на японския съдия е статистиката от мача, която сочи 21:5 извършени фаула срещу футболисти на Хърватия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com