Раниха журналисти на CNN на протестите в Сао Пауло срещу Мондиала

7787
Раниха журналисти на CNN на протестите в Сао Пауло срещу Мондиала

Двама журналисти на CNN са сред многото ранени по време на протестите срещу провеждането на световното първенство по футбол, които се състояха в деня на откриването в Сао Пауло. Масовите безредици се случиха часове преди началото на церемонията, която е тази вечер. Бразилската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне групата протестиращи в Сао Пауло, съобщи "Глобо нюз". Най-малко един протестиращ е арестуван около шест часа преди Бразилия и Хърватия да изиграят първата среща от шампионата. Съобщава се за един ранен от изстрел с халосни патрони, който е бил извлечен от полицаите от улицата.

CNN потвърди, че двама журналисти на телевизията са пострадали при разпръскването на демонстрацията. Тежко въоръжената полиция използва още димни гранати и халосни патрони, за да сложи край на протеста, който беше насочен срещу домакинството на първенството. Близо 200 бразилци се събраха около една от станциите на метрото, а на един от плакатите беше изписано "Ако нямаме права, няма да има първенство".

Протестиращите обясниха, че се опитвали да блокират основният булевард към стадион "Арена Коринтианс", където ще се играе първият мач. Полицията обаче се намеси, преди още протестът да е навлязъл в решителната си фаза. Те викаха: "Няма да има първенство."

Очаква се демонстрациите да се разраснат непосредствено преди началото на мача с Хърватия в 17,00 часа местно време (23,00 часа българско време).

Специалните прогнози на екипа на Actualno за развитието на Мондиала

Едно е сигурно - към световното първенство равнодушни няма. Мъже, жени, деца на всякаква възраст гледат с непринуден интерес случващото...

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ ОТ БЕЗРЕДИЦИТЕ В САО ПАУЛО ЧАСОВЕ ПРЕДИ ОТКРИВАНЕТО НА МОНДИАЛА!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com