Три обекта край стадиона в Натал ще са готови след Мондиала

3605
Три обекта край стадиона в Натал ще са готови след  Мондиала

Три обекта, считани от голямо значение за Натал няма да са готови до започването на Световното първенство по футбол, съобщава бразилски сайт. Изданието се позовава на Министерство на блогоустройството и инфраструктура на провинциа Рио Гранде до Норте. Натал е един от градовете домакините на мачовете от Мондиала, който започва на 12 юни.

Започнатият надлез , който трябва да отвежда феновете до стадион Арена Дунас не е готов. Другият проблем на спортното съоръжението е дренаж, който трябва да се изгради, а третият въпросен обект са тротарите от 55 мили, които трябва да отговарят на определени стандарти за достъпност. Направените графици за строителството не са изпълнени и има вероятност инфрастуктурата да бъде завършена след Мондиала. Така феновете ще бъдат посрещнати в строителни площадки.

Размириците в Бразилия може да повлияят на играчите, смята Сколари

Селекционерът на страната-домакин на световното първенство – Бразилия, Луис Фелипе Сколари, допуска, че ширещото се масово недово...

 

Най-сериозен проблем обаче си надлежа. за да се реши проблема ще бъде направен виадукт от 130 м, който е в непосредствена близост до стадиона. Според секретаря на Натал - Томас Нето, обектът ще е готов до започването на първенството. Надлезът, обаче няма да може да се използва и ще бъде закрит за гражданите. "Надлезът ще бъде готов, но трябва технологично време да изсъхне бетона. Това не позволява трафикът да бъде пуснат по него", обясни Нето.

ФИФА вече е изпратила техници на последно посещение в Рио Гранде до Норте. Те ще направят нещо като тест, като наблюдават насроченото за 3 май събитие - мач между ABC и Америка, отбразилската група Б. Строителните работи ще бъдат заградени с високи огради, на които ще има послания и образи, подсещайки жителите, че скоро започва Мондиала.

Според Министерството на благоустройството проблем се оказва и дренажа около стадиона. Той трябва да отвежда водите от канал и да е готов на 31 април. Наложило се обаже да се увеличи дължината на дренажа, а за да се работи по него, трябвало да се намали количеството вода в канала. Съоръжението ще е готово 15 дни след световното - на 31 юли.

Барнет с травма на бедрото и пропуска Мондиала

29-годишният полузащитник на франкфуртския Айнтрахт и национлния отбор на Швейцария Транквило Барнет ще пропусне остатъка от сезона в ш...

"Препоръчваме спирането на работата , с цел да се намери решение за продължаване на разкопките . Има забавяне от 60 дни ", заяви Томас Нето. Проблемът ще бъде решен със заобиколни пътикща", смята той.  Проблемът с тротоарите е сериозен, тъй като трябва да се изградят и рампи, което е довело до закъснението. "Не могат да се изпълнят и 10% от тази работа, но тротоарите около Арена Дунас ще бъдат готови ", отсича Нето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com