Стената на Безистена в Ямбол ще свети във виолетово

5197
Стената на Безистена в Ямбол ще свети във виолетово

Безистена в Ямбол ще бъде осветен във виолетова светлина на 17 ноември вечерта, съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол.

По този начин Ямбол ще се включи в глобалната инициатива за осветяване на значими обекти и паметници на културата в целия свят по повод световния ден на недоносените деца -17 ноември. Община Ямбол подкрепя инициативата на Фондация „Нашите недоносени деца“, Европейската фондация за грижа за новородените /EFCNI/ и Световния Алианс срещу преждевременното раждане, която има за цел да се насочи вниманието на обществото към сериозния и нарастващ проблем с преждевременното раждане и да се даде надежда и подкрепа на засегнатите от това семейства.

Ямболската община се допита до гражданите за бюджета

Днес приключва обществено допитване по проекта за бюджет на Община Ямбол за 2016 г., съобщиха пресцентъра на общината. Граждани, предс...

За поредна година на 17 ноември, забележителности и сгради по целият свят ще бъдат осветени в лилаво в чест на преждевременно родените бебета и техните семейства. Световният ден на недоносените бебета се отбелязва ежегодно в повече от 60 страни от цял свят. Ниагарският водопад, Емпайър стейт билдинг и много други известни сгради, забележителности и паметници по света ще бъдат осветени.

В България се провежда 4-то поредно честване. За втора поредна година и крепостта „Цapeвeц“ във Вeликo Tъpнoвo се включва в светлинната инициатива в пoдкpeпa нa нeдoнoceнитe дeцa. Световният ден на недоносените бебета ще бъде отбелязан с различни инициативи в още няколко български градове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com