X
 
 

Лицемерието и Тръмп

6536 2
photo of Лицемерието и Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver
"Що се отнася до Саудитска Арабия, ако прекъснем отношенията с тях, мисля, че цените на петрола ще се покачат до небето. Аз искам да задържим цените и те ми помагат да ги задържим. Нямам намерение да унищожа световната икономика и тази на нашата страна с безразсъдни действия спрямо Рияд. Може и да се окаже, че престолонаследникът (бел. ред. - саудитският престолонаследник Мохамед Бин Салман) е знаел за това трагично събитие - може би е било така, а може би не е". Това заяви американският президент Доналд Тръмп относно зверското убийство на журналиста Джамал Хашоги.

Коментар на редактора

Бай Тръмп, както го наричат от "Прас-Прес", каза и едни други работи – ако спра да им продавам оръжия, те ще си купят от Русия и Китай! Или с други думи – няма я сега да си разваляме икономиката!

Поне е откровен. Ясно и категорично си го казва, а не се крие зад разни човешки права, свободи, харти. Прекрасна работа са човешките права, ама бензинът да е евтин е къде-къде по-хубаво. Няма нужда да гледаме много навън, достатъчно е да се огледаме и в България. Щом става въпрос за разни работи като върховенство на правото, свобода на словото, даже права на хората с увреждания и т.н., няма блокади и автошествия. Обаче като скочи бензинът и „Гражданската застраховка“ - малей!

Какво от това, че някакъв човечец го разпорили от ухо до ухо и от нос до палец насред саудитското консулство? Какво от това, че в Йемен милиони деца мрат от глад, хора умират като мухи всеки ден, защото и Саудитска Арабия си пробва военните играчки, които купува от кого ли не и главно от САЩ? Тези хора са далеко, някакви си там, които ги дават по новините понякога и можем да превключим – бензинът и оръжията са по-важни! Щом е така, Тръмп е едно и също като Путин и Си Дзинпин. Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон, Берлин, Брюксел – все тая. Единствената разлика е дали в крайна сметка някой тръмпоподобен толкова ще се опияни, че някога, в бъдеще, да гледаме от първи ред ядрения край на света. Моралният край отдавна дойде - защото на масите не им пука също толкова отдавна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ДуПеСе да се закрие 2 ДуПеСе да се закрие преди 8 месеца Профил на трол?
    Fake News! Обама спазваше същите принципи, но не видяхме да взривява "ядрено" света?!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Тръмп е за кратко, а ЕС още не е изпаднал до там! Две-три държави - да, но не и целия ЕС. Това, все пак, е съществено различно от Путин - той явно няма скоро да се "пенсионира"! Предполагам - доколкото зависи от него - никога!
Последно в Актуално