Лицемерието и Тръмп

6940
Лицемерието и Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

"Що се отнася до Саудитска Арабия, ако прекъснем отношенията с тях, мисля, че цените на петрола ще се покачат до небето. Аз искам да задържим цените и те ми помагат да ги задържим. Нямам намерение да унищожа световната икономика и тази на нашата страна с безразсъдни действия спрямо Рияд. Може и да се окаже, че престолонаследникът (бел. ред. - саудитският престолонаследник Мохамед Бин Салман) е знаел за това трагично събитие - може би е било така, а може би не е". Това заяви американският президент Доналд Тръмп относно зверското убийство на журналиста Джамал Хашоги.

Коментар на редактора

Бай Тръмп, както го наричат от "Прас-Прес", каза и едни други работи – ако спра да им продавам оръжия, те ще си купят от Русия и Китай! Или с други думи – няма я сега да си разваляме икономиката!

Поне е откровен. Ясно и категорично си го казва, а не се крие зад разни човешки права, свободи, харти. Прекрасна работа са човешките права, ама бензинът да е евтин е къде-къде по-хубаво. Няма нужда да гледаме много навън, достатъчно е да се огледаме и в България. Щом става въпрос за разни работи като върховенство на правото, свобода на словото, даже права на хората с увреждания и т.н., няма блокади и автошествия. Обаче като скочи бензинът и „Гражданската застраховка“ - малей!

Какво от това, че някакъв човечец го разпорили от ухо до ухо и от нос до палец насред саудитското консулство? Какво от това, че в Йемен милиони деца мрат от глад, хора умират като мухи всеки ден, защото и Саудитска Арабия си пробва военните играчки, които купува от кого ли не и главно от САЩ? Тези хора са далеко, някакви си там, които ги дават по новините понякога и можем да превключим – бензинът и оръжията са по-важни! Щом е така, Тръмп е едно и също като Путин и Си Дзинпин. Вашингтон, Москва, Пекин, Лондон, Берлин, Брюксел – все тая. Единствената разлика е дали в крайна сметка някой тръмпоподобен толкова ще се опияни, че някога, в бъдеще, да гледаме от първи ред ядрения край на света. Моралният край отдавна дойде - защото на масите не им пука също толкова отдавна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com