Най-силното оръжие на Борисов - ДПС

18941
Най-силното оръжие на Борисов - ДПС

"Стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас. Участието на националистите във властта е шамар в демократичното лице на България, заплаха е за стабилността на страната. ГЕРБ подражава на националистите, затова Централният съвет реши ДПС да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии". Това каза на пресконференция председателят на ДПС за пред хората Мустафа Карадайъ след заседанието на Централния съвет на партията.

Коментар на редактора

Наръчник: Как да бъдем експерти в корупцията

Борбата с корупцията в нашата мила родина се превърна в главна тема в началото и на тази седмица. Не за друго, а защото и ГЕРБ, в лицет...

Когато ДПС се обяви за или против нещо, моментално девет от десет българи заемат обратната позиция. И причината е проста – с годините ДПС категорично доказа с действията си, че е партия, която се интересува на първо място от собствената си облага. А най-големите зулуми ДПС прави в коалиция с БСП.

В политическата памет на българина ДПС е като звънеца за кучето на Павлов. И независимо каква е алтернативата, сме готови да я прегърнем. Кумгейтове, Суджукгейтове, безсрамна смяна на позиции в рамките на часове, държавен рекет, който бива леко поусмирен за пред обществото, когато се вдигне много шум – всичко това е далеч по-малко страшно от ДПС + БСП за средностатистическия българин. И с право – заради горчивата историческа памет.

Нежеланието на третото правителство на Борисов да работи за реформи в ключовите сектори на държавата е видно – достатъчно е само да се сетим колко протеста и на кои сектори имаше от началото на управлението на този кабинет. Но когато излезе ДПС и каже, че и Ахмед Доган дори участвал в последното заседание на партията, с което било взето решение за "демонтаж" на Борисов, тогава Борисов получава такава непоколебима опора, че и земетресение 9 по Рихтер не може да го мръдне. Защото все още и може би завинаги българинът ще търси по-малкото зло, а не дори малкото добро. И ще забравя, че ГЕРБ няма да спре ДПС да вирее, че Борисов обеща това първия път, когато дойде на власт, а Доганщината и Пеевщината са си все така силни - 8 години по-късно. Единственото, което ще прави ГЕРБ, е да не допуска публична явна прегръдка с ДПС – защото за това вече няма да има прошка. БСП знае най-добре!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com