В Египет нямат доказателства за терористичен атентат срещу руския самолет

5974
В Египет нямат доказателства за терористичен атентат срещу руския самолет

Египетските власти заявиха, че към момента нямат доказателства за престъпно деяние, което да е довело до катастрофата на руския пътнически самолет над полуостров Синай в края на октомври. По-рано днес от Кремъл заявиха, че според разследване на руската Федерална служба за сигурност, терористичен бомбен атентат на борда е причинил падането на самолета, посочва БГНЕС.

Египетските разследващи органи казаха, че имат предвид руското заключение, но засега не могат да го подкрепят. Проверките продължават, като министърът на гражданската авиация Хосам Камал оповести нови проверки във връзка с катастрофата, заключенията от които тепърва ще станат ясни.

Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от р...

От вътрешното министерство съобщават, че ако някакъв проблем със сигурността е причинил катастрофата, то виновните ще бъдат наказани. Към момента обаче все още няма доказателства за такъв пробив.

От ведомството опровергаха и информацията от по-рано днес, че двама служители на летището в курорта Шарм ел-Шеих са задържани по подозрения в участие в атентат срещу руския самолет.

Властите в Египет увеличиха значително мерките за сигурност по всички летища в страната и в момента пътниците, техният багаж и всички товари са претърсвани.

Катастрофата на руския пътнически самолет в края на миналия месец, доведе до смъртта на всички 224 души на борда. Отговорност за атентат на борда пое египетска ислямистка група, близка до "Ислямска държава", но от Москва най-напред пожелаха да направят пълна проверка на случая.

Медведев призна: Зад катастрофата на руския самолет в Египет може да стои терористичен акт

Руският министър-председател Дмитрий Медведев призна днес, че самолетната катастрофа над полуостров Синай, в която загинаха 224 души ...

Разкритията на руското разузнаване, че бомба е причина за катастрофата, станаха ясни днес, няколко дни след кървавите атентати в Париж, за които отговорност пое "Ислямска държава". Също днес Франция и Русия се споразумяха за военно сътрудничество в действията срещу "Ислямска държава"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com