Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

19 април 2024, 07:48 часа • 1447 прочитания

Началникът на военните сили на Кения генерал Франсис Огола е сред 10-те души, загинали при катастрофата на военен хеликоптер, съобщи президентът Уилям Руто. В обръщение към нацията той обяви тридневен национален траур в чест на загиналите герои.

Злополучен инцидент

Руто заяви, че злополучният хеликоптер на кенийските военновъздушни сили е излетял от столицата Найроби за района на Северния рифт като част от операция Maliza Uhalifu (на суахили - "Край на бандитизма").

ОЩЕ: Съветски военен хеликоптер Ми-24 се разби в Беларус (ВИДЕО)

Генерал Огола, изтъкнат генерал е бил на път да посети войските, разположени в района, и да инспектира текущите проекти за ремонт на училища.

"Заедно с него в катастрофата бяха още 11 доблестни военнослужещи, деветима, от които също починаха, а двама оцеляха", заяви Руто.

Други девет души, загинали при катастрофата, са висши военни.

ОЩЕ: Тунизийски военни загинаха при падането на военен хеликоптер в морето

"Нашата родина загуби един от най-храбрите си генерали, доблестни офицери, военнослужещи. Кончината на генерал Огола е болезнена загуба за мен и със сигурност скръбта, която всички ние изпитваме от неговата кончина, се споделя от целия народ на Кения и особено от братството на KDF", заяви президентът.

Руто изрази дълбока скръб за инцидента, като изказа съболезнования на семействата и близките на загиналите в катастрофата.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес