Иванка Тръмп атакува много сериозно китайския пазар в търсене на печалба

2004
Иванка Тръмп атакува много сериозно китайския пазар в търсене на печалба
Снимка: Getty Images/Guliver

През последните три месеца дъщерята на Доналд Тръмп - Иванка, е регистрирала в Китай повече от 10 търговски марки със своята запазена марка, което за пореден път повдига въпроса за възможността за конфликт на интереси в администрацията на американския президент.

Според информациите от март досега китайските власти са одобрили регистрирането на 13 търговски марки със запазения знак на Иванка Тръмп, който носи нейното име. Още осем търговски марки са в процес на регистриране. Дъщерята на Тръмп се занимава с реализирането на най-разнообразни стоки – от парфюми и козметични продукти през текстил до мебели, книги и няколко сорта кафе и шоколад. Запазената марка на Иванка Тръмп също така пуска свои колекции бижута, обувки и аксесоари.

Иванка Тръмп и мъжът ѝ ползвали лични имейли за държавни дела

Най-малко шестима от служителите на висши постове в американската президентска администрация са използвали свои лични имейл адреси за в...

В началото на миналата година Иванка се оттегли като ръководител на компанията във връзка с решението да стане съветник на баща ѝ, който зае поста президент на Съединените щати. В същото време тя все така остава собственик на марката и продължава да печели от своите бизнес операции. Това многократно е било критикувано от много правни експерти и законодатели във Вашингтон.

Според АП цялата запазена марка на Иванка Тръмп е регистрирала в Китай повече от 35 търговски марки, други 25 заявки се разглеждат. В допълнение, властите на Филипините одобриха три регистрации за производството на компанията на дъщерята на президента на САЩ няколко месеца след като баща ѝ стана президент на Съединените щати.

"Нежеланието на Иванка Тръмп напълно да се откаже от своята дейност е особено обезпокоително в светлината на факта, че нейната запазена марка продължава да настъпва в чужбина. Това поставя сериозни въпроси относно корупцията, като се отваря възможността, че тя може да се възползва финансово, защото предвид нейното положение и президентството на баща ѝ, тя може да е податлива на политическо влияние от страна на държавите, където прави бизнес", цитират от АП думите Ноа Букбайндър, изпълнителен директор на неправителствената организация "Граждани за отговорност и етика във Вашингтон" (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com