Паси за Венецуела: Диктаторът се сваля тогава, когато има условия

4200
Паси за Венецуела: Диктаторът се сваля тогава, когато има условия
Снимка: Getty Images/Guliver

Има три групи от въпроси, които да се изчистят по темата "Венецуела". Първият въпрос е какво е Венецуела? Вторият въпрос – дали за пръв път се появява проблемът, който сега разбуни света? Третият въпрос – какъв е интересът на България и на ЕС? Това заяви бившият външен министър Соломон Паси.

Специално по третия въпрос Паси настоя, че водеща държава в ЕС е Испания – така, както България е била по въпроса "Западни Балкани", а испанското правителство е социалистическо, но е заело твърда позиция в подкрепа на Хуан Гуайдо – за временен президент.

Politico: Кризата във Венецуела оголи хаоса във външната политика на ЕС

Венецуела е страната в хаос, но ЕС и неговите членове не успяха да подредят посланията си по отношение на случващото се. Това пише ...

По въпрос номер едно бившият външен министър каза следното пред Нова телевизия: "Венецуела е първата по богатство на петролни залежи в света – Иран, която е четвърта в класацията, е с 50% по-малко залежи от Венецуела. В същото време инфлацията във Венецуела наближава 2 млрд. процента – престанаха да я изчисляват, има купони за храна, няма лекарства, хората измират от глад, правителството отказва хуманитарна помощ, защото това е империалистическа работа. Петролният бизнес е в ръцете на няколко генерали, страната е "хъб" на наркотрафика, а един от най-богатите хора е Мария Габриел Чавес – с 4 млрд. долара лично богатство".

Според Паси Мадуро дължи 70 млрд. долара на Китай и Русия и затова те имат икономически интерес да го поддържат. Далеч съм от мисълта да кажа, че Гуайдо е новата демократична звезда – и той е марксист, но очевидно той е носителят на промяната, смята Соломон Паси. Същевременно той обясни, че демокрацията в България била гарантирана и от ЕС, затова и е крайно да се говори в аспект "ако беше Румен Радев, вместо Мадуро, какво щеше да е".

Всеки диктатор по света има нужда от всички други диктатори. Като говорим за Северна Корея, там в последните 70 години не е имало условия за сваляне на диктатурата. Световната практика е такава, че диктаторът се сваля тогава, когато има условия, а не когато ти се иска, подчерта Паси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...