САЩ разглеждат биткойна като възможна терористична заплаха

21260
САЩ разглеждат биткойна като възможна терористична заплаха

Министерството на отбраната на САЩ извършва проучване на биткойните и другите цифрови валути. Това става в рамките на програмата на Отдела за техническа поддръжка на борбата срещу тероризма. Целта е военните да разберат дали криптовалутата е заплаха за националната сигурност на страната. Съмнението им преди всичко е предизвикано от факта, че новите начини за извършване на финансови сделки са непрозрачни, а това може да допринесе за финансирането на терористични актове, съобщава The International Business Times.

Работата е там, че сделките с биткойни са анонимни. Те се извършват на открито, но подробностите около тях остават скрити. По този начин криптовалутата лесно може да се използва незаконно.

Китайски банки забраниха търговията с биткойни

Две от големите китайски банки са забранили на клиентите си да използват сметките си при тях за търговия с биткойни (bitcoins), съобщав...

Един от най-ярките примери за това е сайтът "Пътят на коприната", превърнал се в един от центровете на незаконната търговия с оръжие и наркотици.

Изданието отбелязва, че Министерството на отбраната на САЩ ще се заеме и с анализ на редица нови технологии, които включват смартфоните и социалните мрежи. Като цяло в списъка на потенциалните заплахи има над 250 пункта, а експертите ще ги изучават задълбочено, предаде КРОСС.

Министерството на отбраната не е първата агенция, които се интересуват от това как престъпниците могат да използват криптовалутата за целите си. По-рано Министерството на финансите проведе свое собствено разследване и заключи, че терористите предпочитат традиционната валута, доколкото курсът на биткойна е нестабилен.

 

Биткойн: Валутата на бъдещето?

Миналата седмица в Австралия беше монтиран първият биткойн банкомат, чрез който потребителите могат да обменят биткойни за австралийски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка