НА ЖИВОВойната в Украйна

АвтоВАЗ започна да продава китайски коли

2108

Проблемите с производство на собствени модели, причинени от оттеглянето на Renault, принуди най-голямата руска автомобилна компания АвтоВАЗ да разреши на дилърите си да продават чужди марки в шоурумите. Така в някои от търговските представителства на компанията заедно с Лади се продават и модели на китайската марка Dongfeng.

От ръководството на АвтоВАЗ обясниха, че по времето, когато гамата на Lada е била пълна, на дилърите е било забранено да излагат и продават автомобили от други компании в шоурумите, но сега ситуацията се е променила.

„За известен период от време ще влезем в положението на дилърите и ще им позволим да комбинират продажбите на различни марки. Те обаче трябва да изпълнява едно важно условие – това да не е в ущърб на марката Lada и да става с пълно съответствие с нашите технологични стандарти “, обясниха от руската компания.

Според наблюдатели, автомобилната индустрия в Русия на практика е мъртва. Производството на нови автомобили в страната е намаляло с 85% след изтеглянето на всички западни, японски и корейски производители. Съответно, продажбите също падат, а по-голяма част от дилърите вече фалират.

В тези условия потребителите са принудени да се обръщат към китайски модели. Същото се отнася и за търговците, които няма какво да продават. Един от най-големите дилъри в Русия – компанията TTC, която представляваше Skoda, Volkswagen, Audi и още няколко марки, сред които беше и Renault, например, също се ориентира към коли от Китай.

При новите условия се е променила и работата на самите дилъри. Те вече нямат традиционния годишен или месечен план за продажби, но не получават и бонуси. Това ги кара да слагат баснословни цени на предлаганите автомобили, като модели на Lada се продават за близо 50 000 долара, след като преди нахлуването на руските войски в Украйна същият модел струваше около 10 000 долара.

Lada загатна каква ще бъде новата Niva

Руският производител АвтоВАЗ разкри външния вид и подробности за наследника на оригиналния всъдеход Niva. Той ще се появи през 2024 год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Кои са най-големите страхове...
Jaguar Land Rover реализира първа...
Renault и Nissan възобновяват...
Защо познатият лост на автоматична...
Вижте кой е новият изпълнителен...
Знаете ли как да се престроите...
Турция ще доставя на Русия моторни...
И полицията пострада от манията...
BMW X7 получи фарове с кристали...
Volvo изтегля над 100 000 автомобила...
Бензин или дизел - кой двигател...
Полицаи преследваха с часове...

Последни новини