Лекар: Откажете се от тези храни и напитки, за да изглеждате с 10 години по-млади

9564

Запазването на здравето и младостта в продължение на възможно повече години е мечтата не само на всяка жена, но и на много мъже. Не всеки обаче може да го постигне. На някой му липсват знания, на друг му липсва отговорност, а трети просто разчита на късмет.

Междувременно не трябва да се надявате на чудо или витаминни комплекси, които според обещанията на производителите, забавят стареенето на тялото. Всъщност всичко е много по-просто.

Руският диетолог д-р Марина Сорокина споделя, че можете да спрете процеса на бързо стареене само като започнете да се придържате към здравословен начин на живот и направите корекции в диетата си.

Лекар: Тази напитка забавя стареенето след 60 години

Не е необходимо да консумирате скъпи суперхрани или  да приемате куп витамини и хранителни добавки. Достатъчно е да премахнете само пет продукта от менюто и резултатът ще ви изненада приятно, подчертава медикът.

Пет храни и напитки, които ускоряват стареенето

1. Захар

Веднага след като попадне в тялото, захарта се прикрепва здраво за фибрите на протеините и ги слепва, поради което те не могат да работят пълноценно. Затова любителите на сладкото често имат матова и набръчкана кожа - те просто не произвеждат достатъчно колаген.

2. Сол

Както знаете, солта насърчава задържането на вода, а количеството влага в клетките на тялото (включително кожата) рязко намалява. Тази „дехидратация“ принуждава бъбреците да работят по-усилено. Поради това тялото бързо се "износва". Освен това, поради излишната сол, се натрупва много вода в тъканите, което се проявява със силен оток. 

Учени: Сокът от този плод забавя стареенето и развитието на деменция

3. Рафинирано олио

След преработка на натурално растително масло в него не остава нищо полезно ─ само растителна мазнина и изкуствени добавки, с които е обогатено по време на термичното пречистване.

Този състав единствено помага за повишаване на нивото на "лошия" холестерол, увеличава риска от образуване на кръвни съсиреци и пречи на нормалното функциониране на ендокринната система.

4. Енергийни и газирани напитки

Те съдържат голямо количество захар, кофеин и различни химически добавки. Неслучайно след консумацията на няколко чаши сърцето започва да бие по-силно, а зъбите стават по-чувствителни.

Учени разкриха защо жените живеят по-дълго от мъжете

5. Алкохол

Алкохолните напитки изобщо не са здравословни. Те влияят негативно на работата на всички вътрешни органи и системи. В допълнение, поради честата им консумация, кожата става по-податлива на окислителни процеси и се отпуска по-бързо.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията с диетолог!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Лекар: Подуването в тези части...
Доктор: Яжте този плод всеки ден...
Доктор:Този симптом на деменция...
Лекар:Този симптом с устата издава...
Учени: Тази ядка нормализира...
Лекар: Тези 5 храни са ключът за...
Болката в тези части на тялото...
Лекар: Тези витамини НЕ ТРЯБВА...
Ако спрете само тези 2 храни за...
Все повече жени с филъри съжаляват...
Симптоми на ИНФАРКТ, които да...
Учени: Яжте това месо всеки ден...

Последни новини