НА ЖИВОВойната в Украйна

Медът на Lamborghini е истински, но е само за служители

2031

Италианската компания Lamborghini със сигурност е най-известна със своите суперколи, като в момента нейните инженери разработват няколко много интересни модела, които феновете се надяват да видян скоро. Като други производители на автомобила обаче, тя също има редица странични бизнеси, включително лизингово и финансово бюро, магазини за персонализиране на колите, център за събития и други.

Сред тях е и производството на мед, но той не е за продажба. В съобщение за медиите, в което се говори за нещата, които Lamborghini предприема, за да направи операциите си по-устойчиви, италианският производител на суперколи разказва, че е инсталирал пчелин с приблизително 600 000 пчели в своя парк Lamborghini през 2016 г. Всяка година компанията произвежда около 430 килограма мед, който след това се подаряват на служителите за Коледа.

Lamborghini не е единственият производител, произвеждащ мед. Porsche имаше още по-голям пчелин с приблизително 1,5 милиона пчели. През първата година от производството на така наречения продукт Turbienchen, Porsche започна с приблизително 400 кг мед, които бяха продадени в магазина на фабриката в рамките на няколко дни. След това пчелинът е разширен до около 3 милиона пчели и сега Porsche произвежда около 1000 кг)мед всяка година.

Bentley, който също е Volkswagen Group, също произвежда мед във Великобритания. Друг базиран в Обединеното кралство производител на автомобили, Rolls-Royce, има пчелин с шест колонии от около 300 000 английски медоносни пчели. Миналата година луксозната марка дори помоли собствения си персонал да стане доброволец като пчелари в централата на Rolls-Royce в Гудууд, Западен Съсекс, където се намира пчелинът. Тези пчели създават това, което Rolls-Royce описва като „Ролс-Ройс на меда“, въпреки че количеството мед, произведен всяка година, е доста под това, което Porsche произвежда.

Що се касае до Lamborghini, като част от стратегията за устойчивост на марката, тя също има голяма фотоволтаична централа в Сант’Агата Болонезе, която в момента е най-голямата в италианския регион Емилия Романя. От 2010 г. тя е спестила повече от 2000 тона вредни емисии.

Какви спортни автомобили се търсят най-често в интернет

Италианската компания Lamborghini е най-популярният производител на спортни автомобили според брой на търсенията в интернет. Според про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Защо ръчната спирачка не трябва...
Какви коли предпочитат съвременните...
Първият безпилотен шатъл за доставки...
Съд глоби Uber с 14 милиона долара...
Старият Mercedes на Диего Марадона...
Енергийната криза може да доведе...
Как да проверите самостоятелно...
VW Group ще продава в Европа електромобили,...
Mercedes получи позволение за...
Как да разберете, че спирачната...
Nissan иска да напусне съюза с...
Toyota разиграва свой модел на...

Последни новини