НАЙ-БЕЗВРЕДНИТЕ методи да се справим със СТРЕСА и НЕРВИТЕ

3877
НАЙ-БЕЗВРЕДНИТЕ методи да се справим със СТРЕСА и НЕРВИТЕ
Снимка: iStock

Днешните времена са изпълнени с все повече напрежение, а спокойствието трудно се открива дори вкъщи. Макар че в големите градове обстановката е по-натоварена и се сблъскваме с повече стресови ситуации, тази тенденция усилено навлиза и в малките градове и селца. Пандемии, кризи, преработване, липса на сън, трудни моменти – всичко това води до допълнително напрежение, което трудно ни напуска и влияе върху здравето ни. Напрежението може да се появи и вследствие от строги диети и неправилен начин на живот, и като цяло от забързаното ежедневие, което водим в днешно време.

Стресът е явление, което не се преодолява лесно и може да причини някои промени в организма ни. Например понижено либидо, смяна на настроенията, умора и отпадналост, тревожност, нарушения в нервната система и др. 

Разкриха главните причини за депресията

Депресия, тревога и посттравматично стресово разстройство могат да се развият след заболявания на сърцето, включително сърдечна недоста...

Съществуват редица медикаменти, добавки и билки, които помагат за редуциране на стреса, но ние ще ви предложим някои по-щадящи методи, които биха подобрили цялостното ви психическо състояние. Ето ги и тях:

Практикувайте своето хоби или открийте ново занимание, което да превърнете в любимо

Хобито ви ще ви помогне да намалите стреса, да се отдадете а приятни занимания и да не мислите за нищо негативно. Не е задължително да се занимавате с нещо трудоемко, дори четенето на книга, слушането на музика или разходки сред природата ще ви помогнат много за душевния мир. Послушайте сърцето си и се отдадете на това, от което най-много се нуждаете.

Спортувайте

Физическата активност е важна не само за физическото, но и психическото ни състояние. По този начин ще спрете да мислите за проблемите си, ще премахнете натрупаното напрежение от себе си и дори ще си набавите енергия и тонус. Започнете с леки упражнения или кратки разходки, като постепенно увеличавате сложността им. Ще усетите колко по-спокойни и енергични сте накрая. Друг вид натоварване може да практикувате чрез бягане, плуване, скачане на въже, каране на колело, танцуване и т.н.

Учени: Почистването на дома е по-добро от посещение при психолог

Все повече зачестяват случаите на стрес, депресия, лоши емоции и неща, които ви пречат да се справите с ежедневните дела. Понякога посе...

Народна медицина

Някои домашни чайове и билки ще ви помогнат да редуцирате стреса, без да се налага да употребявате медикаменти и добавки от аптечните мрежи. Подходящи са глог, валериана, маточина, мента, хмел, лавандула и др.

Релаксирайте

Изпробвайте различни дихателни практики, йога и медитация. Те се отразяват много добре на психиката и заместват стреса със спокойствие. Варианти са също СПА и ароматерапии. 

Общувайте

Кои са показателите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат

Когато стресовите ситуации в живота ни дадат превес, е нормално това да повлияе негативно на психическото ни състояние, което може да д...

Много по-добре е за вас, ако говорите открито за проблемите и чувствата си, вместо да се затваряте в себе си. Споделете на най-близките ви хора за това какво точно ви притеснява и заедно ще се справите с напрежението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com