Кои са показателите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат

5672
Кои са показателите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат
Снимка: https://unsplash.com

Когато стресовите ситуации в живота ни дадат превес, е нормално това да повлияе негативно на психическото ни състояние, което може да доведе до нервен срив. Това състояние предшества депресията и други нервни разстройства.

По-изложени на риска от нервен срив са хората между 35 и 45-годишна възраст, тъй като именно тази възраст се отличава с най-голямо психическо натоварване и тревожност. Тогава родителите са заети със своите деца, а от друга страна работата също изисква вниманието им. Ето защо, натоварването върху психиката е голямо.

Когато сме изложени на силен стрес, умора и напрежение, може да изгубим контрола върху чувствата си. Дори един малък проблем може да се окаже капката, която да доведе до нервния срив. Той е следствие от натрупване на негативни емоции и натрупване на дразните, с които нервната система вече не може да се справя. Нервният срив се състои и изблик на отрицателни емоции – плач, смях или гняв.

Добрата новина е, че можете да предвидите това състояние, ако разпознаете характерните за него симптоми. Един от тях е прекалената умора и усещането за нея, което не ви напуска. Липсата на енергия е свързана с дългия период на стрес, който преживявате. Така умората е и физическа, и емоционална. Чувствате пълна апатия, лесно се разочаровате, позитивното настроение сякаш се е изплъзнало от вас.

Когато това се случи, имунитетът на тялото отслабва и ставате по-уязвими за настинките и вирусите. Ако започнете да се изолирате от хората, също не е на добре. Когато обаче сте уморени и апатични, просто не искате да виждате никого. Дистанцирате се от семейството и приятелите си. Затваряте се в себе си.

За наближаващ нервен срив може да бъде индикация и песимизмът, с който гледате на живота. Просто сякаш не виждате добрите и хубави неща в него. Трудно организирате отговорностите си, вършите работата си. Не можете да се фокусирате кое да направите по-напред. По този начин организмът опитва да се предпази от нервен срив. Така обаче спада ефективността ви както в работата, така и в личния живот. Възможно да загубите желание да се погрижите за личната си хигиена или за здравето си.

Резултатът от пандемията: все по-голяма интернет зависимост и социална тревога

Важно е да вземете мерки, ако изпитвате тези симптоми, защото в противен случай ще се стигне до нервен срив. Потърсете помощ от специалист и от близките си хора. Не се борете сами с проблема. Отдайте се на пълноценна почивка, направете промяна в живота си. Заредете се с положителни емоции, вършейки нещата, които ви правят щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com