Обвиниха Григор Димитров, че е забавил твърде много теста си за коронавирус

4632
Обвиниха Григор Димитров, че е забавил твърде много теста си за коронавирус
Снимка: Getty Images/Gulliver

Обвинение срещу първата ни ракета Григор Димитров дойде от човек от организаторите на  турнира в Задар (Хърватия).

Пожелалият анонимност човек говори пред Jutarnji list и порицава Григор, че два дни е имал явни признаци на влошено състояние, но е отказвал да се тества.

Григор е добре и се възстановява постепенно, заяви мениджърът му

Григор е добре и се възстановява постепенно. Чувства се леко отпаднал. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV мениджърът на най-до...

"Той е виновен за всичко, което се случи и за това, че се заразиха още хора. Поведението му е непростимо. Ако беше съобщил навреме, вирусът нямаше да се разпространи. Той застраши здравето на всички.

Той се бил чувствал лошо и с висока температура, но е пропуснал възможността да се тества за COVID-19. В събота той игра с Борна Чорич, като загуби за 36 минути и след това се отказа от втория си мач вечерта, но си остави вратичка да играе с Новак Джокович в неделя.

Още сутринта на същия ден той се прибра в Монако с частен самолет, където вече е тествал и вечерта обяви официално, че е заразен.

В Задар са сериозно притеснени, тъй като Григор Димитров е бил в града и е участвал в различния публични събития още от четвъртък. Първо е участвал в баскетболен мач, след това е имал срещи с деца, а в края на деня е бил сред 70-те гости в ресторант Нико на официална вечеря.

"Според мен най-много заразени ще дойдат от баскетболния мач. Там имаше най-много близки контакти, включително между Димитров и Новак. Не е изключено всички участници да са заразени", казва още източникът пред медията.

Трети тенисист, участвал на турнира на Джокович, е с коронавирус

Сръбският тенисист Виктор Троицки е положителен за коронавирус, съобщава Sports Journal, предаде БГНЕС. Той е третият тенисист, след Г...

На вечерята, наричана от медиите в Хърватия "коронапарти", Григор е бил на една маса с Борна Чорич и още двама души. Чорич е дал положителен тест, докато останалите сътрапезници - отрицателен.

Негативни са и тестовете на участниците Александър Зверев, Марин Чилич, Андрей Рубльов и директора на турнира Горан Иванишевич.

Заразен обаче се оказа и сърбинът Виктор Троицки, който игра на турнира в Белград. Той си направил тест в неделя, след като съпругата му дала положителен резултат в петък.

След Григор: Без масово тестване, карантина на кмет, журналисти и фенове в Хасково

Без масово тестване, 14-дневна карантина за всички, които са били на под 1,5 метра от Григор Димитров по време на посещението му в Хаск...

От всички проби в Задар, освен Григор и Борна Чорич, заразени са треньорът на Димитров Кристиан Гро и този по физическа подготовка на Джокович - Марко Паничи.

За разлика от останалите играчи, които се тестваха в Задар, Новак Джокович отказа и си направи едва в понеделник в Белград. Резултатът се очаква днес.

Между уикендите, в които се провеждаше турнирът, Димитров бе и в България. Той отиде в родния си град Хасково. След срещите му там 12 души бяха поставени днес под задължителна карантина, включително кметът, по решение на РЗИ.

В същото време сръбският Telefraf.rs твърди, че Григор може би е бил болен още преди пристигането си в Сърбия, тъй като е бил твърде предпазлив и поведението му не е съответствало на това на останалите.

Той не присъства на разходката по улица Скадарлия с Джокович, Зверев и Тийм. Странеше от феновете, единствен попита дали трябва да носи маска при пристигането си на летището. Не блесна и на корта, което ясно говореше, че нещо не е наред с него, пише още медията.

Нови заразени покрай Григор Димитров в тениса

Кондиционният треньор на Новак Джокович - Марко Паники, както и треньорът на Григор Димитров - Кристиан Гро, също са дали положителни п...

Григор Димитров е добре, възстановява се постепенно. Вчера вече нямаше никакви симптоми от тези, които имаше по-рано, посочи пред bTV мениджърът му Георги Стоименов.

В началото Гришо бил с ниска температура и се чувствал отпаднал. Скенер на белите дробове е показал, че дробовете му са абсолютно чисти, разкри мениджърът. Нямаме притеснения, добави Стоименов, който е бил с Гришо на турнира в Сърбия.

Когато разбрах, че Григор има вирус, си направих тест веднага. Резултатът е негативен, добави мениджърът. Това, че играчите се прегръщаха не е ненормално, защото преди това всеки беше изолиран. Явно, когато няма абсолютна изолация, всичко е възможно, каза Стоименов.

Той поясни, че след всеки турнир има партита и не може да коментира "тази ситуация". След 10 дни ще има нов турнир от същия формат като надпреварата в Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com