Tesla ще изтегли над 1 милион автомобила заради повреда

2824
Tesla ще изтегли над 1 милион автомобила заради повреда
Снимка: Tesla

Американският производител Tesla обяви сервизната акция, която ще засегне повече от 1 милиона автомобила. Основната от тях са Model 3, произведени от 2017 до 2022 г., както и Model Y (2020 до 2022 г.). Има и по-малко бройки от по-скъпите Model S и Model X.

Според информацията, причината за сервизната акция са проблеми с електрически стъкла, които могат да наранят човек при затваряне заради повреда в тяхната автоматична система за затваряне.

Имплантиран в ръката чип отключва колите на Tesla (ВИДЕО)

Един от най-запалените фенове на американския производител на електромобили Tesla – Брандън Далъли, се включи в група, която се п...

„Затварящ се прозорец без подходяща автоматична система за обръщане може да упражни голям натиск, притискайки водача или пътника, увеличавайки риска от нараняване“, се казва в изявление на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).

Компанията е установила проблема при производствени тестове през август, а собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени с писма, като след 13 септември произвежданите автомобили вече са с обновен софтуер. От Tesla посочват, че няма информация за евентуални искове за обезщетение или наранявания, причинени от прозорци. Посочва се също така, че проблемът може да се реши и от разстояние с обновяване на базовия софтуер на автомобилите.

Tesla вече беше съдена заради технически проблеми с електрическите им автомобили. Според съобщения в медиите, делото е заведено от жител на Калифорния, който притежава автомобил Model 3. По думите му многократно се е сблъсквал със случаи на т. нар. “фантомно спиране“. Шофьорът обяснил, че електрическата му кола в режим на автопилот може внезапно и без причина да намали.

Американският производител имаше и други проблеми по-рано тази година. През май компанията трябваше да актуализира софтуера на 130 000 коли,защото процесорът на информационно-развлекателната система можеше да прегрее по време на бързо зареждане, причинявайки забавяне на дисплея или изгасване.

Tesla иска спиране на видео, симулиращо удар с деца (ВИДЕО)

Американският производител Tesla поиска премахването на видео, показващо Model 3, оборудван със система за напълно автономно шофиране (...

Отново през тази пролет 48 184 автомобила Model 3 Performance имаше неправилно състояние на скоростомера,докато колата е в режим Track. И в този случай актуализация на софтуера разреши проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com