Учени: Това е най-полезната ядка за стомаха и червата

76243

Подобряването на микробиотата или микробиома на червата е свързано с увеличаване на броя на полезните бактерии в храносмилателния тракт.

Изследователи от Университета на Пенсилвания проучват кои храни допринасят за развитието на здравословна бактериална флора в червата. Учените са провели две изследвания. Констатациите са публикувани в Clinical Nutrition и The Journal of Nutrition.

Ядката, която бори стреса и подобрява здравето на сърцето

Ядката, която е най-полезна за стомаха и червата 

Проучване установява, че фъстъците са полезни за здравето на червата, когато се използват като лека закуска. Хората, участвали в експеримента, са консумирали по малка шепа фъстъци (28 грама) дневно.

Контролната група е консумирала сирене и бисквити. Учените са анализирали как тези продукти влияят на чревните бактерии, отговорни за реакциите на имунната система, както и върху метаболитните процеси в черния дроб на пациентите от двете групи. Експериментът продължи шест седмици 

 Участниците, които са яли фъстъци, са имали повишено количество полезни чревни бактерии, твърдят авторите на проучването.

Учени: Това е единствената ядка, която е полезна за сърцето дори и печена със сол

Състоянието на чревната микробиота се счита за един от най-важните показатели за здравето. Ефективността на имунната система, податливостта към възпаления и рак, теглото и психическото състояние зависят от това колко балансиран е бактериалният състав на храносмилателния тракт.

Учените твърдят, че съставът на чревната микрофлора се подобрява и поради консумацията на билки и подправки: канела, джинджифил, кимион, куркума, розмарин, риган, босилек, мащерка.

Изследователите забелязват, че при добавянето на тези подправки към диетата, броят на полезните чревни бактерии се увеличава.

Лекар: Тази ядка ще ви избави от тревожността и дефицита на магнезий

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

Как да спрем изтръпването на...
Лекар: Подуването в тези части...
Доктор: Яжте този плод всеки ден...
Доктор:Този симптом на деменция...
Лекар:Този симптом с устата издава...
Учени: Тази ядка нормализира...
Лекар: Тези 5 храни са ключът за...
Болката в тези части на тялото...
Лекар: Тези витамини НЕ ТРЯБВА...
Ако спрете само тези 2 храни за...
Все повече жени с филъри съжаляват...
Симптоми на ИНФАРКТ, които да...

Последни новини