Знаете ли за какво служи опашката на човек?

6198

Смешно е, но човек има опашка. До определен период. Известно е, че човешките ембриони в ранните етапи на развитие наистина имат забележима опашка. Когато човек расте, частите на тялото и опашката растат по-бързо и стават невидими. Опашката спира да расте и се превръща в опашна кост за човек.

Опашната кост е продължение на гръбначния стълб, който се състои от 4-5 слети прешлена, имат триъгълна форма.

Самата опашна кост е опашка.

10 напълно безполезни части на човешкото тяло

Защо човек се нуждае от опашна кост?

Опашната кост е важна в тялото. Мускулите и връзките на органите на пикочно-половата система са прикрепени към опашната кост, а част от глутеалните мускули също е прикрепена към опашната кост. Опашната кост служи за разпределяне на натоварването върху тазовите органи, използва се като опорна точка при седене. Много нервни окончания се присъединяват към опашната кост. Следователно, ако възникнат наранявания на опашната кост, те се характеризират с много силна болка.

Опашната кост е бившата опашка.

Всичко е въпрос на еволюция. В процеса на еволюция тялото не се нуждаеше от част от тялото, тоест опашната кост. Това означава, че по-рано опашната кост е била опашка, която е служила на нашите предци за поддържане на баланс и е помагала на примитивните хора да общуват помежду си. Преди това опашката е била много по-дълга. С течение на времето изправената стойка и ходенето на задните крайници превръщат опашката в ненужна част. Това, което сега виждаме в долната част на гръбнака, е нашата предишна опашка.

Колко процента е водата в човешкото тяло?

Опашната кост е потенциална опашка.

Може би този орган започнал да се развива, но на някакъв етап развитието му спира. Следователно наличието на опашна кост в човека не доказва, че в миналото сме имали опашка. Но ако не е било в миналото, тогава е запазено за бъдеща употреба? Може би в бъдеще всички хора ще имат опашка! 

Ако хората имаха опашки, щеше да им е много по-трудно да скрият емоциите си. Тук котката маха с опашка, когато е ядосана, а кучето, когато се радва, а какви емоции бихме изразили с опашката?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Как да си напишете правилно адреса...
Зодиите, на които декември месец...
Зодиите, които ще сбъднат една...
Пригответе пилешките дробчета...
Веднага се отървете от тези шест...
Знаете ли за колко време израства...
Вкусни кюфтенца гнезда, които...
Създайте простор в малкото жилище...
Как е правилно да се съхранява...
Трябва ви само 1 плод и цялата баня...
Интересно: До колко часа се казва...
Как да отслабнете без спорт у дома?...

Последни новини